Kinect maakt het mogelijk om robots te besturen

Geplaatst op: 31 december 2013 door Erik Dekker in Nieuws
Tags:, ,

NASA motion controls

Altijd zag ik de Kinect als een leuk gadget met potentie voor toffe motion control games. Wat ik niet had verwacht is dat je met Microsofts techniek tegenwoordig ook robots kunt besturen. Ongelofelijk.

Toegegeven, deze technologie bestaat nog niet op de consumentenmarkt, maar is nu in handen van NASA. Om het levensgevaarlijke werk in de ruimtevaart wat veiliger te kunnen maken doet NASA er alles aan om de zware taken van de mens af te schuiven, in de rol van robots. Met de Kinect technologie, gepaard met die van de Oculus Rift virtual reality helm, lijkt die droom niet eens zover meer van de werkelijkheid te liggen.

Hoge nieuwsgierigheid is bij mij ontstaan naar de stand van zaken tegen 2020. Zullen surrogaten de normaalste zaken van de wereld zijn? Wordt al het zware werk straks opgeknapt door machines die op ons lijken? Het zou een hoop teweegbrengen in onze evolutielijn, zowel goed als kwaad.

Nu maar hopen dat deze wonderbaarlijke technologie uiteindelijk niet in de verkeerde handen valt. Anders zou de Terminator lore niet eens zo onwaarschijnlijk zijn.. Maar zover is het gelukkig nog lang niet.

 

Advertenties
reacties
  1. Bram schreef:

    Kan niet wachten tot er commerciële robots op de markt komen die de dagelijkse werkzaamheden kunnen overnemen. Het zal een investering zijn, maar dan kan jezelf lekker andere dingen gaan doen (haha)!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s