Ook de mobiele telefoon ontkomt straks niet aan Massive Multiplayer Online games

Geplaatst op: 20 maart 2011 door Erik Dekker in Nieuws

Gameloft, een ontwikkelaar die erom bekend staat schaamteloos bekende spelconcepten van andere games over te nemen, heeft nu haar magnum opus gevonden. Met Blizzard’s alom populaire Massive Multiplayer Online game  World of Warcraft in het achterhoofd, komt men met Order & Chaos, een MMO op de iPhone en iPad.Voor wie met smart zit te wachten op een dergelijke game op zijn mobiel, kan dus straks zijn hart ophalen. Wat kun je naast het WoW concept allemaal van de game verwachten?

Op het moment van schrijven weten we helaas nog niet zo heel veel over deze titel. Naast de officiële Facebook pagina van Order & Chaos, worden we getrakteerd op een korte trailer die met vlagen laat zien hoe de game eruit ziet. Afgaande van deze trailer, lijkt de game een bijna rechtstreekse kopie te worden van World of Warcraft. Zelfs de titel refereert naar de twee facties van Blizzard’s game. Maar is dat erg? Moeten games tegenwoordig spatten van de unieke en ingenieuze ideeën? Ik moet Gameloft in deze kwestie het voordeel van de twijfel geven, aangezien deze ontwikkelaar binnen korte tijd steeds met kwalitatief vrij noemenswaardige games op de proppen komt. De Halo-kloon op de iPhone genaamd N.O.V.A. speel ik met veel plezier. Want dergelijke kopieën van succesvolle games op de mobiele telefoon uitbrengen is toch een vrij goede manier om jezelf mee te onderscheiden.

Een World of Warcraft-achtige game op de telefoon zou een gat in de markt kunnen zijn, want MMO’s hebben hun weg hiernaar nog niet echt kunnen vinden. Of Order & Chaos succesvol gaat worden, dat valt nog maar te bezien. Want is er vraag naar zo’n game op de telefoon? Ik ben eerlijk gezegd vrij nieuwsgierig naar het antwoord op deze vraag. Wanneer de game eenmaal uit is, komen we hier achter.

Volg Erik Dekker op Facebook en Twitter!

Advertenties
reacties
  1. […] verwacht dat de groep met gameverslaafde jongeren alleen maar groter wordt de komende tijd, omdat online gaming zich ook gaat verplaatsen naar smartphones. Een soortgelijke game van de makers van  World of Warcraft kun je nu al spelen op je mobiele […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s