Games doorverkopen op PS4 gaat wél!

Geplaatst op: 13 november 2013 door Arkadi De Proft in Nieuws
Tags:, , , , , , , , , , , , , , ,

playstation-4-controller-sensor

Paniek alom toen gisteren de gebruiksvoorwaarden van de PlayStation 4 op het internet verschenen. Ergens tussen alle normale regeltjes door merkte een pienter gamer immers op dat, zonder de toestemming van ofwel Sony ofwel de ontwikkelaars van de game, het niet mogelijk zou zijn om games nog door te verkopen. Laat dat nu net één van de punten zijn waar Sony dit jaar tijdens de E3-expo Microsoft op een ludieke wijze steken onder water gaf. Onze angsten lijken echter ongegrond, want ondertussen heeft Shuhei Yoshida de reputatie van Sony terug gered.

In de Europese Terms of Agreement stond er namelijk dit:

7. Doorverkoop
7.1. U mag de Software (hetzij op disc uitgebracht hetzij als softwaredownload) niet doorverkopen tenzij dit uitdrukkelijk toegestaan is door ons en als de uitgever een ander bedrijf is, ook nog door de uitgever zelf.

Terwijl er in die regels nog geen woord gerept wordt over de PlayStation 4, kreeg deze deze maand wel nog een update en dit was één van de regels die er (opnieuw) verscheen. Shuhei Yoshida heeft ons echter onmiddellijk gerustgesteld en duidelijk gemaakt dat we onze favoriete (fysieke) games zullen kunnen blijven doorverkopen, ook in Europa. Op de vraag waarom ze zo’n regel dan zouden toevoegen is nog geen antwoord gegeven en het blijft dus gokken wat voor een doel deze regel zou kunnen hebben. Wij kijken alvast uit naar de release van de PlayStation 4, die voor ons in Europa binnen drie weken plaatsvind, want op 29 November kan iedereen aan de slag met deze nieuwe generatie.

SHY

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s