Komt GTA V dan toch naar de volgende generatie?

Geplaatst op: 15 september 2013 door Arkadi De Proft in Nieuws
Tags:, , , , , , , , , , , , ,

GTA-V-Reveals-New-Character-Casey-Voiced-by-Jeff-Wincott-2

In de aanloop naar de release van Grand Theft Auto V, die trouwens over twee dagen plaatsvindt, kwamen er geen lijken boven water drijven, maar wel opmerkelijke eruchten. Terwijl menig gamer al zal kunnen genieten van deze freeroamer op zijn Xbox 360 of PlayStation 3, kunnen we de PC-gamers natuurlijk niet vergeten. Het is een bekend scenario bij Rockstar Games dat de consoleversies voorrang krijgen en dat het spel pas enkele maanden later wordt overgebracht naar de PC. Ook al moeten we ons eigenlijk geen zorgen maken aangezien er altijd wel een PC-versie van GTA is verschenen is het toch altijd steevast zoeken achter elke kleine tip die zo’n PC-versie kan bevestigen. Het is echter nóg eens zo speciaal, want ook zij die binnenkort naar de volgende generatie consoles zullen overstappen hopen op een next-gen versie.

Zo zijn er veel manieren om er achter te komen of zo’n versie wordt overwogen. Soms is het een ontwikkelaar die zich even verspreekt, soms is het een insider die op NeoGAF allerlei informatie lekt. Of je kan natuurlijk ook gewoon de broncode van de current-gen versie controleren op tips en dat is precies wat er gebeurd is.  In de broncode van de Xbox 360-versie zitten er namelijk enkele heel interessante regels.

Dit valt er te lezen:

<!– PC configuration overrides–>
<Platforms>pc</Platforms>

Kijken we even verder wordt ook de PlayStation 4 genoemd:

<Platforms>orbis</Platforms>

Op het eerste zicht lijkt dit misschien weinig te betekenen, maar als we even terugdenken aan de periode waarin ook de PS4 nog een gerucht was, dan komt Orbis maar al te bekend voor. Orbis was namelijk de codenaam voor de PlayStation 4 en het is bovendien de officiële naam voor het OS dat deze console gebruikt. Daarbij komt ook nog eens kijken dat developers wel vaker één configuratiebestand gebruiken voor alle consoles om zo wat werk te besparen. Over een Xbox One versie is tot nu toe geen woord gerept. Het zijn spannende tijden en ik ben zeer benieuwd naar hoe Rockstar zal reageren op deze leak, als ze dat al van plan zijn.

De stukjes code die een next-gen versie zeer waarschijnlijk maken

De stukjes code die een next-gen versie zeer waarschijnlijk maken

Advertenties
reacties
  1. Warphunter schreef:

    Heb medelijden voor alle PC gebruikers die GTA V nu laten liggen. Godverdomme wat een gruwelijke game is dit zeg. Alle lovende cijfers meer dan terecht! Kudos Rockstar, je bewijst maar weer eens hoog aan de top te staan in de game-industrie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s