Final Fantasy XIV spelers op console krijgen hun geld terug

Geplaatst op: 5 september 2013 door Arkadi De Proft in Nieuws
Tags:, , , , , , , , , , , , , , ,

1

Iedereen kent wel Final Fantasy XIV,  het spel die de Final Fantasy-reeks zou moeten geïntroduceerd hebben aan het MMO-genre. Het spel kreeg echter ongelofelijk veel kritiek en de stekker werd er al snel uitgetrokken. De verrassing was dan ook groot toen Final Fantasy XIV: A Realm Reborn aangekondigd werd. Het spel zou helemaal weer van de grond op worden gebouwd en deze keer zou het wél lukken om een degelijke MMO voort te brengen. Iedereen verdient een tweede kans en bovendien zag de MMO er deze keer wel goed uit. Veel gamers waren dan ook heel enthousiast over deze nieuwe MMO, zeker nadat ze hun handen op de bèta konden leggen. Het lijkt echter dat ondanks de ervaring van de vorige MMO en de vele testmomenten ze ook deze keer een slechte start hadden, dit tot ongenoegen van vele spelers die het spel gekocht hadden. Daar weet Sony wel raad mee.

Het spel kampte namelijk met login-problemen, servers die het even niet meer konden trekken en nog andere zaken die het onmogelijk maakte om op een leuke manier van deze MMO te genieten. Daarom heeft Sony aangekondigd dat ze alle spelers die de digitale versie van FFXIV: A Realm Reborn op 27 of 28 Augusts gekocht hadden het betaalde bedrag volledig teruggestort zouden krijgen op hun account. Dit geldt voor zowel de standaard versie als de collector’s edition.

Een zeer mooi gebaar, maar dat is nog niet alles. Het spel zal namelijk ook in je downloadlijst blijven staan, zodat je het altijd nog eens kan herdownloaden zonder enige kost. Dit is een zeer goede beweging van Sony uit, want op die manier stelt het de mensen tevreden die de hoop al opgegeven hebben en dus een ander spel willen kopen, maar tegelijk laat het ook de mogelijkheid open om het spel nog eens te proberen eens alle problemen opgelost zijn. Ook Square Enix, de uitgever van FFXIV: A Realm Reborn, zich van zijn beste kant. Om de downtime te compenseren krijgen alle spelers een week gratis speeltijd, naast de maand die je al krijgt wanneer je het spel koopt. Het is spijtig dat ook de tweede poging een slechte start kreeg en we kunnen alleen maar hopen dat de problemen snel van de baan zijn, want wanneer mensen het spel kunnen spelen zijn ze er razend positief over.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s