Ook Sony brengt televisie naar next-gen

Geplaatst op: 17 augustus 2013 door Arkadi De Proft in Nieuws
Tags:, , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Playstation-4_1370947556

Terwijl Microsoft ondertussen alles probeert recht te zetten wat er fout gelopen is leunt Sony genietend achterover met een lekkere cocktail op een strand ergens in Hawaii. Tenminste, dat dacht ik maar soms kan zelfs een befaamd journalist er flink naast zitten. Ook al begint Gamescom volgende week pas, toch verrast Sony vriend en vijand al met een nieuwe aankondiging. Vanaf nu zul je ook op je PlayStation 4 televisie kunnen kijken en het lijkt erop dat Sony het groots wil aanpakken.

Het bedrijf heeft namelijk een deal gesloten met Viacom en via deze service, PlayStation TV, zul je hun zenders kunnen streamen zoals Nickelodeon, MTV en Comedy Central op dezelfde manier dat mensen het bekende Netflix kunnen streamen. Dat is echter niet alles, want Sony is ook aan het onderhandelen met Time Warner en Disney, zodat ook deze twee grote zenders toehappen en het aanbod nog uitbreiden. Dat is allemaal goed en wel, maar wat is dan het verschil met wat de Xbox One aanbiedt?

Wel, het belangrijkste verschil is dat je voor deze service geen televisie-abonnement moet hebben om te kunnen genieten van deze zenders. Terwijl de Xbox One eigenlijk gewoon de kabel-service van je provider gebruikt, zal Sony jou hun eigen streaming service aanbieden, in samenwerking met hun partners. Of je hiervoor in de geldbuidel zult moeten tasten is niet duidelijk, maar hoogstwaarschijnlijk zal dit in je PlayStation Plus abbonnement verwerkt zitten. Dit is groot nieuws voor de PlayStation 4 en het is best slim van Sony om dit als laatste aan te kondigen en het niet als één van de belangrijkste nieuwe mogelijkheden te presenteren. Of deze service ook naar onze contreien komt is natuurlijk nog maar de vraag.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s