That Dragon, Cancer vertelt het verhaal van een kind dat zijn tweede verjaardag niet zou halen

Geplaatst op: 14 augustus 2013 door Erik Dekker in Nieuws
Tags:, , ,

That Dragon, Cancer

Er is een nieuwe game in de maak genaamd That Dragon, Cancer. Een ietwat opvallende naam voor een spel, dat het verhaal vertelt van de zoon van gameontwikkelaar Ryan Green, die aan kanker lijdt. Een verschrikkelijke ziekte, een waarvan Green en zijn collega Josh Larson het proces en de wereld die om je heen verandert op emotionele wijze proberen uit te beelden in hun wonderbaarlijke nieuwe game.

Ryan kreeg te horen dat zijn zoon zijn tweede verjaardag niet zou halen. Het feit dat hij vandaag de dag nog steeds ademhaalt, heeft Ryan genoeg aanmoediging gegeven om aan de slag te gaan met That Dragon, Cancer. Deze game beeldt de ziekte uit als een woeste draak waar Ryan’s zoon op dit moment verwoed tegen aan het vechten is.

That Dragon, Cancer beeldt verschillende thema’s uit als hoop, samenzijn en het aanstaren van de dood. Het zijn emoties die op de voorgrond komen te staan terwijl je nieuwe gedichten in de game vindt, muzikale stukken beluistert en andere ontdekkingen die een relatie met het onderwerp hebben. De game speelt zich voor het grootste gedeelte af in een kinderziekenhuis.

Het is absoluut een gewaagd concept, als je het mij vraagt. Maar het zou best eens dé opstap kunnen zijn voor de zieke en familieleden en vrienden om het moeilijke proces te helpen verwerken. De ziekte is tegenwoordig nog veelal een taboe in vele gezinnen en het is verdomd moeilijk om ermee om proberen te gaan. Wie weet kan That Dragon, Cancer enige soelaas bieden, wie weet.

That Dragon, Cancer wordt verwacht in 2014 en zal exclusief op de OUYA console verschijnen. De eerste trailer van de game kun je hieronder aanschouwen. Wetende dat het verhaal gebaseerd is op echte gebeurtenissen, is het verdomd moeilijk om geen brok in je keel te krijgen bij het aanschouwen ervan..

Advertenties
reacties
  1. Ertheadius schreef:

    Het is goed dat dit soort zaken op deze manier aan bod komen. Erg zielig voor mijnheer Green en zijn familie. Ik hoop dat alles snel de goede kant weer op gaat. Verschrikkelijke ziekte blijft het ook…

    • Erik Dekker schreef:

      Absoluut waar. Ik ben dan ook heel benieuwd hoe de uiteindelijk game eruit zal komen te zien. Spijtig dat deze exclusief voor OUYA in de maak is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s