Console versies The Witcher 3 evenaren grafische pracht PC

Geplaatst op: 8 juli 2013 door Arkadi De Proft in Nieuws
Tags:, , , , , , , , , , , ,

TW3

De laatste jaren is het grafische verschil tussen de consoles en de PC te groot voor woorden. De hardware in consoles is nu eenmaal veroudert en ondanks ontwikkelaars proberen hun games zo goed mogelijk te optimaliseren, moet er toch altijd ingeboet worden op één of andere aspect van het spel. Nu met de next-gen consoles is dat (toch voor een tijdje) verleden tijd. Dat zegt game director Konrad Tomaszkiewicz van Projekt RED, gekend van de geroemde The Witcher-serie.

Dit wil echter niet per se zeggen dat de consoles grafisch hetzelfde kunnen voortbrengen als een PC. De game director zegt namelijk ook dat ze het spel ontwikkelen op de next-gen platforme. Voor sommige mensen is dit in het verkeerde keelgat geschoten want de ontwikkelaar stond er bekend om om hun games eerst op de PC te ontwikkelen en dan pas over te brengen naar andere platformen, wat zorgde voor heel stabiele en goede PC versies. Langs de andere kant is dit natuurlijk alleen maar goed voor de console-liefhebbers want zo krijgt iedereen net dezelfde ervaring.

“We’re aiming to deliver the same experience on all the platforms – we’re developing The Witcher 3 on next gen platforms so visual cutbacks will not be the case here. Eyecandy for everyone!”

Als het van mij afhangt mag Projekt RED gerust verder doen zoals ze bezig zijn. Als we kijken naar beelden van het spel zien we dat de wereld er gewoonweg magnifiek uitziet en dat niemand zich zorgen hoeft te maken.

Advertenties
reacties
  1. Ertheadius schreef:

    Moet nog beginnen aan het eerste deel. Aanrader? Heb namelijk wisselende verhalen gehoord over het origineel, maar deel twee schijnt daarentegen weer subliem te zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s