PlayStation 4 op 21 November in de winkelrekken?

Geplaatst op: 3 juli 2013 door Arkadi De Proft in Nieuws
Tags:, , , , , , , , , , , ,

ps4-rhombox-cropped

Er wordt heel wat gespeculeerd over de mogelijke releasedatum van de PlayStation 4.  Er werden dan ook heel wet geruchten verspreid, met datums gaande van Oktober tot zelfs het einde van December. Op een officiële aankondiging blijft het nog even wachten, want Sony zal op Gamescom aankondigen wanneer ze hun nieuwe console nu exact zullen delen met ons. Toch wou ik even een wilde gok doen aan de hand van één game. Watch Dogs.

Je kunt je afvragen wat er dan precies zo speciaal is aan deze ene game. Het is tenslotte een game die op zo goed als alle platformen beschikbaar is. Inderdaad, maar daarnaast is Watch Dogs ook een launch-titel. Dat wil dus zeggen dat de PlayStation 4 nooit vroeger beschikbaar zijn dan het moment wanneer Watch Dogs uit komt. Als we even kijken naar de releasedatums van Watch Dogs dan zien we 13 November in Europa en 21 November in Amerika. Sony heeft al gezegd dat ze voor een wereldwijde lancering gaan en dus denk ik dat wij in Europa een weekje langer dan normaal op Watch Dogs moeten wachten als we het spel op de PS4 willen spelen.

Toch is de datum 13 November al eens opgedoken in Media Markt Nederland en op Bol.com. Als we dan toch maar even solidair denken en 21 November als datum nemen, dan is dit zeer goed mogelijk voor twee redenen. Ten eerste zijn ze natuurlijk flink op tijd voor de feestdagen hier en kunnen alle kinderen een PS4 bij Kerstman Shuhei Yoshida. De grote reden voor mij is echter het feit dat dit juist een week voor Black Friday is, toch een zeer belangrijke dag voor de verkoop in Amerika. You heard it here first.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s