Wildstar: Housing

Geplaatst op: 2 juli 2013 door Arkadi De Proft in Nieuws, Verhalen
Tags:, , , , , , , , , , , , , , , ,

Naamloos

Je komt het in de meeste MMORPG’s maar al te vaak tegen. Dan steek je uren werk in je personage en red je zowat de halve wereld maar valt er daarna nagenoeg niks meer te doen. Ontwikkelaars trachten al jaren iets te vinden om de speler bezig te houden, denk maar aan daily questsdungeonsinstances en nog veel meer zaken die de speler wel bezig houden maar niet per se aangenaam zijn om te doen. Als we echter eens heel ver terug denken naar de beginperiode van 3D MMORPG’s merken we een bezigheid op die spijtig genoeg door de jaren verdwenen is maar die ons toch een hele poos zou bezig houden. Natuurlijk heb ik het hier over het verzamelen van voorwerpen waarmee je dan je eigen huis decoreert!

Zelfs de allerstoerste krijger heeft wel een plaats nodig die hij ‘thuis’ kan noemen om na een lange en zware strijd naar weer te keren. Natuurlijk is deze beste man nog trotser als hij een mooie trofee mee naar huis kan nemen, maar ik loop voor op de zaken. Je zult namelijk eerst en vooral een huis moeten kopen. Dat kan echter al redelijk vroeg in het spel en als je het nodige geld hebt dan kun je je bijna onmiddellijk settelen op… je eigen eiland?!

Inderdaad, je krijgt als het ware je eigen eiland ter beschikking. Nu moet ik er wel bij vermelden dat dit eiland eigenlijk een grote klomp aarde is die uit de grond gehaald is. Geen zorgen, je lapje grond zal niet onverwachts uit elkaar vallen. Wat er dan wel weer kan gebeuren is dat je de eerste keer dat je het eilandje verkent enkele ongewenste gasten tegenkomt. Deze zijn namelijk meegekomen tijdens het scheppen van de grond en zijn niet meer verwijdert. Toch zou een ervaren avonturier als jij daar geen last van mogen hebben. Als je uiteindelijk de vrede hebt laten wederkeren kun je je eigen kamp opzetten. Akkoord, een tent en een kampvuur stellen niet veel voor maar het is een begin. Bovendien kun je jouw date zo overhalen om dicht bij je aan komen leunen omdat het toch wat frisjes is, zo in de buitenlucht.

Naamloos

Naarmate je meer geld kunt ophoesten en meer reputatie krijgt kun je een standaard huisje neerplaatsen en dan zal het niet zo lang meer duren voor je je vrienden kunt imponeren met een indrukwekkende villa. Een leegstaande villa is natuurlijk maar wat kaal en dus mag je naar harte decoreren totdat je uiteindelijk toch maar beslist om bij die eerste keuze te blijven. Het gaat hier trouwens niet enkel over de binnenkant van het huis, waar je allerlei voorwerpen in alle mogelijk richtingen kunt zetten en waarin je de muren kunt decoreren. Nee, ook de buitenkant van je villa is volledig aan te passen. Dit gaan van simpele lampen aan de muur hangen tot bomen naast het huis planten tot zelfs het volledig veranderen van je dak.

Hoe bemachtig je dan zo’n voorwerpen? Er zijn verschillende mogelijkheden. Soms kan het zijn dat een gedode vijand een mooie lampenkamp laat vallen of geeft iemand je wel een leuke beloning wanneer je een quest voltooid. Spelers die het liever zelf maken kunnen natuurlijk ook hun meubelen zelf craften. Als ik even mag speculeren dan denk ik dat er nog een andere optie is, namelijk microtransacties al kan ik dat natuurlijk nog niet bevestigen.

Misschien vraag je je nu nog altijd af waarom je in godsnaam de moeite zou doen om deze grond te onderhouden en hoe zo’n huis je zult helpen in het spel zelf. Wel, als je een beetje een MMORPG-kenner bent dan ben je wel vertrouwd met het systeem van rested EXP.  Zo niet, dan kan ik het concept je even kort uitleggen. Het systeem werkt in zo’n manier dat je, hoe langer je uitgelogd bent des te meer EXP je krijgt zonder moeite te doen. Tenminste, dat is totdat je terug inlogt want dan moet je deze EXP nog verdienen door vijanden neer te knuppelen. Als je zogezegd rested bent dan krijg je het dubbele aantal EXP van deze vijand.

Nu is het zo in Wildstar dat je wanneer je uitlogt in je huis, je meer rested EXP krijgt dan waar dan ook. Bovendien verhoog je dit aantal door juist maar extra voorwerpen in je huis te plaatsen. Dit zorgt er natuurlijk voor dat het verzamelen van voorwerpen naast een cosmetische functie ook een nuttige functie heeft die direct invloed heeft op je spelverloop. Je zit natuurlijk op een klein zwevend eilandje en daar kan best wat meer op dan enkel een huisje. Het is dus mogelijk om op bepaalde plaatsen die sockets worden genoemd nog andere gebouwen,de plugs, te zetten.

3

Er is echter nog meer! Als je een echte kok bent kun je je eigen tuintje onderhouden. Ben je een smid, open dan je eigen mijn! Ben je het zat te moeten wachten tot die ene werkbank vrij komt? Zet er één bij jou thuis zodat je wanneer dan ook in vrede kunt knutselen. Kortom, de mogelijkheden zijn eindeloos. Natuurlijk nodig je dan al je vrienden uit om te komen feesten of je kunt het nog grootser aanpakken. Zet je huis gewoon open voor de hele wereld! Dit is trouwens best handig als je voor bepaalde tijd afwezig bent. Je kunt dan gewoon een vriend vragen om je huis en tuin te onderhouden. Bovendien krijgt jouw vriend een deel van de winst. Dan komt echter het beste nog. Open je eigen raid-portaal en geef al je guild-leden een buff!

Er is dus heel wat te doen in WildStar en dan hebben we het alleen nog maar over je eigen huis kopen en het decoreren ervan. Bovendien wil ook Carbine Studios dat housing een prominente rol zal spelen in het spel. Ik kan dat alleen maar aanmoedigen zeker omdat dit toch een veelgevraagde feature is die bedroevend weinig is omarmd door ontwikkelaars. Ik ben er al zeker van dat ik me ongelofelijk zal amuseren met het inrichten van mijn in-game huis en kan niet wachten tot ik de Gamegasm-villa voor het publiek mag openen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s