Microsoft reageert op het gebash van PlayStation

Geplaatst op: 13 juni 2013 door Arkadi De Proft in Nieuws
Tags:, , , , , ,

Microsoft

Op deze E3 was het een ware titanenstrijd tussen de twee grote consoles, de Playstation 4 en Xbox One. Wie er nu als winnaar uit de bus is gekomen laat ik aan jou over, maar we weten allemaal wel dat de Xbox One heel wat populariteit heeft verloren wat natuurlijk gunstig is voor de PlayStation 4. Sony schrikte er dan ook niet van terug om de restricties van de Xbox One nog eens extra hard in de verf te zetten en zo heel wat satirische filmpjes te tonen tijdens hun presentatie. Nu reageert Microsoft op de verplichting om minstens één keer per dag online te moeten zijn om offline jouw games te kunnen spelen.

Wat een vreemde opmerkingen maakt Don Mattrick, de executive van Microsoft, eigenlijk. Hoe dan? Nou, als het van hem en zijn team afhangt moet je, als je in een land woont waar het internet slechter is gewoonweg een Xbox 360 kopen en daar op gamen. Dat riekt naar een ijzersterke marketingstunt. Niet.

Dan vraag ik me af of het Microsoft wel kan schelen hoeveel exemplaren van hun console worden verkocht. Ik snap natuurlijk ook wel dat de meeste landen al een stabiele internetverbinding hebben, maar het gaat mij dan ook meer om het principe. Waarom zou iemand nog een Xbox 360 willen kopen als hij ook de next-gen games op een PlayStation 4 kan spelen zonder dat hij daarvoor altijd in verbinding met het internet moet staan? Microsoft weet trouwens best wel dat ze met dit statement een grote fout hebben gemaakt en proberen alle bewijs te vernietigen. Op YouTube staan er al heel wat filmpjes maar deze worden continu verwijderd. Gamegasm zal proberen om heel de tijd een filmpje beschikbaar te stellen dat nog niet verwijderd is.

Advertenties
reacties
  1. ertheadius schreef:

    Wordt sowieso een PS4 voor mij. Microsoft blijft maar fouten maken met de XBone. Vraag me af of het PR-departement wel weet wat het aan het doen is allemaal.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s