Rising Storm: de survivalgids die je leven gaat redden

Geplaatst op: 29 mei 2013 door Arkadi De Proft in Verhalen
Tags:,

2

Je zit al dagenlang moedeloos te strijden om dat kleine stukje grond. Je hebt honger en het ziet er niet naar uit dat de situatie snel zal veranderen. Ondertussen heeft je beste vriend een kogel mogen ontvangen en ligt hij ergens naast je op de grond. Ook al voel je de woede door je aderen stromen en zou je het liefst elke Amerikaan een kopje kleiner maken, toch moet je je inhouden want anders wacht je hetzelfde lot als je vriend. Of toch niet? Plots hoor je  één van de soldaten de welbekende kreet uitschreeuwen. “Banzaaaai!”. Al vlug wordt zijn kreet gevolgd door tientallen anderen en voor je het weet ben je met de katana in de hand op de vijand af aan het lopen, wachtend tot je met een welgemikt schot een gratis ticket naar het dodenrijk krijgt of jij misschien wel de vijand te snel af weet te zijn en hem kennis laat maken met de vlijmscherpe kant van je katana. Dat alles en nog veel meer is mogelijk in Rising Storm.

Rising Storm speelt zich af in de Tweede Wereldoorlog. Naar goede gewoonte kan jij de rol van Amerikaan opnemen, maar ook… van Japanner?! Inderdaad, deze keer laten we de Duitsers even links liggen (no pun intended) en kijken we naar het Oosten, want daar is ook best wel wat strijd geleverd. Verwacht je echter niet aan een meeslepend Hollywood-verhaal, want daar is niets van terug te vinden in Rising Storm. Dit is pure multiplayer-actie en het voelt gewoonweg geweldig aan. Laat me wel direct even vermelden dat, als je een grote fan bent van het arcade-gehalte in Call of Duty en Battlefield deze game heel anders gaat aanvoelen. Alle bewegingen zijn doordacht en worden tactisch uitgevoerd. Doe je dit niet en loop je maar wat als een blinde mol in het rond dan staat er je een kort leven te wachten. Maar hoe doe je dit nu?

4

Het is dus uitkijken geblazen en daar zijn heel wat mogelijkheden voor. Ten eerste kan ik je alvast aanraden om weinig frontaal aan te vallen. Akkoord, je zult zeker wel iemand kunnen raken maar de kans dat jijzelf ook het loodje legt is te groot. Ga daarom in een ietwat wijdere boog rond het doel heen en flankeer de vijand. Of nog beter, maak ze één voor één af door hen in de rug te schieten. Als je wilt dat je met deze tactiek toch wat succes hebt, dan kun je er natuurlijk ook best voor zorgen dat niemand je opmerkt en dan komen we direct bij de volgende tip.

Maak gebruik van je omgeving. Hoe simpel het ook kan lijken, ik heb veel van m’n makkers weten sterven doordat ze zomaar dachten door een open veld te kunnen lopen. Als je eens goed kijkt merk je al snel een alternatieve route op die je door het struikgewas stuurt. Je zult versteld staan hoe blind de vijand lijkt wanneer je je even bukt of zelfs neer legt achter een boom. Ook de groene struiken zorgen ervoor dat jij en de natuur één worden. Let wel op dat je niet reflexmatig op elke spin begint te knallen die je pad kruist.

Naast de natuur bieden gebouwen ook een perfecte mogelijkheid om je even te verschuilen van de kogelregen. Als je dan plaatsneemt achter een muurtje kun je gemakkelijk naar alle kanten leunen om de vijand op hun beurt te verrassen eens ze hun geweer moeten herladen. Al is dit zeker niet altijd de beste tactiek, aangezien je weinig zicht op het slagveld hebt en je uitstekend hoofd een perfect doelwit is voor een sluipschutter.

1

Denk nu niet dat ik je uit wil lachen met deze tip, maar ik betrapte mezelf toch op het feit dat ik zo’n stomme fout maakte met fatale gevolgen van dien. Kijk altijd, maar dan ook altijd, regelmatig hoeveel kogels er nog in je lader zitten. Want natuurlijk krijg je geen waarschuwing dat je kogels op zijn en als je met volle concentratie op vijanden aan het jagen bent raak je al snel de tel kwijt. Meermaals heb ik mezelf de fout weten te maken dat ik een vijand zie, wil vuren maar dat ik enkel het klikken van de trekker hoor en daarna een bloedhete kogel mijn schedelpan voel verbrijzelen. Best geen aangenaam gevoel.

En dan de belangrijkste tip van allemaal. Speel met je teamleden. Niets zo vervelend als een teamlid dat maar wat in het rond loopt en continu sterft of erger nog, een teamlid dat doodleuk op alles schiet dat beweegt en dus ook zijn eigen team uitdunt. Als je samen met je team de acties coördineert, mortieraanvallen tactisch plaatst en elkaar wat dekt zal de weg naar de overwinning ongetwijfeld een stuk minder zwaar zijn. Zo niet, dan weet je dat de vijand deze survivalgids beter heeft opgevolgd!

Rising Storm is een hardcore first person shooter van Tripwire Interactive (Killing Floor, Red Orchestra 2) die je de meest gekende gloriemomenten uit Wereld Oorlog 2 laat beleven. Het spel is gekend om zijn hoge moeilijkheidsgraad, maar eenmaal je de smaak te pakken hebt is het zeer moeilijk om te stoppen. Tactisch spelen is hier de boodschap. Het spel is momenteel in beta, maar als jij nu al een carrière als oorlogsveteraan wilt beginnen kun je het spel tot donderdag 30 mei met vermindering aankopen op de Steam-pagina. Bonus: Tripwire Interactive is een grote fan van community-gemaakte content en heeft ook voor dit spel gezorgd voor volledige mod-support!

Advertenties
reacties
  1. gamechapel schreef:

    Reblogged this on gamechapel and commented:
    Ziet er erg goed uit

  2. ertheadius schreef:

    Tof!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s