WildStar – De ruwe Granok en dodelijke Mechari in de schijnwerpers

Geplaatst op: 24 mei 2013 door Arkadi De Proft in Verhalen
Tags:, ,

WildStar

Vandaag ga ik twee nieuwe klassen uit de doeken doen: de stoere doch botte Granok en de robotachtige Mechari (what’s in a name?). Een beetje kenner zal al heel snel zien dat beide klassen ongelofelijk uiteenlopen van elkaar – zowel in uiterlijk als gedrag. Beide zijn ongelofelijk dodelijk en wil je niet tegenkomen in een gemiddelde ruzie, echter. Reden te meer om deze twee zeer interessante klassen in WildStar eens een mooie plaats op de voorgrond te zetten. Hoe ziet de historie van deze twee er zoal uit en wat kun je straks van ze verwachten?

Waarom we het gezegde ‘zo hard als steen’ gebruiken wordt al heel snel duidelijk wanneer we naar de brute Granok kijken.  Deze kolossale jongens zijn zeker geen porseleinen popjes en kunnen heel wat schade incasseren. Dat is natuurlijk heel nuttig als je weet dat ze er niet van terugschrikken om via geweld hun gelijk te krijgen. Hoe het de Granok gelukt is om, als wezens gemaakt uit steen, tot leven te komen weet ik niet en hoe het anderen moet lukken ze terug tot de statische toestand als rots te keren is al helemaal een raadsel voor me. Maar één ding is zeker: met deze jongens wil je ab-so-luut geen problemen krijgen. Even terzijde: als je toch een vriendschappelijke band met ze wilt opbouwen, dan zou ik maar een paar vaten bier kopen; de goudgele wonderdrank kan namelijk geen enkele Granok weerstaan. Ik mag ze wel.

De Mechari dan zijn keiharde robots, gemaakt door de Eldan zelf. Ze zijn ontwikkeld om verraders en spionnen op Nexus op te sporen en te liquideren. Een gevoel voor humor is niet één van hun sterkste punten en ze zullen er dan ook alles aan doen om hun doel te bereiken. Dit zijn keiharde killers die enkel en alleen gemaakt zijn om als slaafjes van de Eldan te dienen. Waar bij de Granok een flinke pot bier al hielp om de gemoederen te bedaren, is de enige manier om een Mechari tot rust te brengen een kogel door het hoofd. Wat een heerlijk contrast. Inderdaad, dit zijn best geen lieverdjes

Ook de Dominion heeft zijn lesje ondertussen wel geleerd. Honderden jaren geleden was de Granok namelijk een zeer primitief ras dat op de planeet Gnox leefde. De Dominion zag van nature al een buitenkans in dit ras en besloot om te trachten een pact te sluiten. Daarvoor stuurden ze de Mechari, zowat de tegenpool van de Granok, om dit primitieve ras te overtuigen van hun goede wil. Ze boden wetenschap en technologie aan in ruil voor eeuwige trouw aan het rijk. Hierop antwoordden de Granok door de Mechari neer te knuppelen tot ze niet meer dan broodroosters waren.

wdstr_screen_007

Natuurlijk was de regerende keizer furieus en verklaarde hij de oorlog aan dit ras van steen. Hij stuurde ontelbare troepen naar Gnox en was van plan om het bevolkingsaantal zo snel mogelijk tot nul te laten zakken. Desondanks ze bewapend waren met primitieve wapens, deinsden de Granok niet terug van het overweldigende leger en vochten moedig voor hun planeet. Ze waren echter geen moeite voor de geavanceerdere technologie die de Dominion tot beschikking had. Tot er één moedige, jonge Granok het heft in eigen handen nam en in de Dominion’s kampen sloop.

Daar stal hij wapens, bepantsering en andere militaire hardware. Binnen enkele weken keer de het tij en langzaam maar zeker verdreef de Granok deze indringers van hun planeet. Toen er uiteindelijk niemand van Cassian meer overbleef op Gnox, keerden de jonge held Durek en zijn volgers terug naar hun stammen, maar in plaats van begroet te worden als helden werden ze verstoten voor het verraden van eeuwenoude Granok-tradities tijdens hun hard verdiende overwinning. Verstoten door hun eigen mensen besloten Durek Stonebreaker en zijn volgers als ervaren huurlingen door het leven te gaan. Samen met de Exiles, waar trouwens ook heel wat  over te vertellen valt, leiden ze het leger dat bekend staat als The Free Companies of Nexus. Hun haat voor de Dominion zit diep en ze staan te popelen om nog maar eens te bewijzen wie de echte winnaar is.

mechari01

De Mechari werden eerst ingezet als observanten. Zo moesten ze onbewoonde planeten verkennen, kijken naar wat er daar te rapen viel en dan verslag uit brengen bij de Eldan. De Mechari waren nooit duidelijk over hun meester zijn idealen en dat komt ook omdat ze zelf helemaal niet op de hoogte waren van de ware kijk van de Eldan. Eeuwen passeerden en de Eldan bekwam niet meer dan een legende. Talloze sterke verhalen kwamen te boven over hun oorsprong, technologie en de locatie van hun planeet.

Tijdens deze troebele tijden waren de Mechari zeer belangrijk voor de mensen op de planeet Cassus om de Dominion op te richten.  Door een aantal briljant uitgevoerde acties breidde de Dominion zeer snel uit en nam zelfs twee nieuwe rassen onder hun hoede, zoals de Draken van de planeet Mikros. Ze richtten ook het leger Imperial Corps of Intelligence op die het rijk beschermde van spionnen en verraders en zagen het als hun taak om deze opdracht tot een goed einde te brengen.

mechari03

De ontdekken van de planeet Nexus was een zeer opwindend moment voor de Mechari, want ze dachten hun originele makers eindelijk terug te ontmoeten. Zoals je echter al kon lezen zijn de Eldan al een hele tijd verdwenen en werden de Mechari flink teleurgesteld. Ondanks deze teleurstelling blijven de Mechari planeet Nexus bewaken en proberen er voor te zorgen dat zij over de planeet regeren.

Je ziet het al, beide facties hebben twee grote bodybuilders aan hun zijde die het harde werk kunnen doen. Twee soorten grote mannen die elkaar bovendien niet kunnen uitstaan, dat belooft alleen maar goeds voor het verloop van het verhaal. We zullen ongetwijfeld van heel wat rivaliteit mogen genieten tussen deze heren en dan niet enkel van de NPC’s. Een dronken Granok die een iets te grote mond opzet tegen een Mechari die net een slechte dag heeft gehad? Laat maar komen!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s