WildStar – Het wonderbaarlijke verhaal achter Stormtalon’s Lair

Geplaatst op: 17 mei 2013 door Arkadi De Proft in Verhalen
Tags:, , , , ,

1

De opkomende massively multiplayer online role-playing game WildStar is er een met een rijkelijk gevulde lore. Een lore die ik je niet wil onthouden. Afgaande van wat ik van ontwikkelaar Carbine Studios’ nieuwste groteske online game heb mogen aanschouwen, ben ik erg enthousiast geworden. En dit enthousiasme wil ik graag met je delen middels een reeks artikelen die het zeer interessante universum van WildStar verder uitdiepen. Onlangs kon je al lezen waarom je WildStar in de gaten moet houden en ook hoe het bizarre verhaal van het oeroude mensenras in elkaar steekt. Vandaag staat Stormtalon’s Lair centraal, een mysterieuze dungeon vol verbogen schatten en dodelijke gevaren. Een dungeon die spelers straks zelf uitgebreid kunnen ontdekken.

In het hart van Galeras, waar er een zwaar gevecht aan de gang is tussen de Dominion en de Exiles ligt een eeuwenoude en magische grot bekend als Stormtalon’s Lair. Deze wordt bewaakt door een stam van de mysterieuze Thundercall Pell, een ras dat al van in het begin der tijden op de planeet Nexus ronddwaalde. Nog nagenoeg niets was bekend over Stormtalon’s Lair, tot de Exile Academy of Science een vreemde energie op wist te pikken dat uit de diepste diepten van de grot leek te komen. Om deze energiebron te onderzoeken zetten ze een groep van onderzoekers om op een zoektocht te gaan in deze oude grot.  Jammer genoeg zijn deze leden nooit meer teruggezien. Het enige spoor dat we hebben zijn hun dagelijkse verslagen die wat verduidelijking gaven over het ritueel dat plaatsvindt in de diepste diepten van Stormtalon’s Lair.

Er is nog maar weinig duidelijk over dit nieuwe ras, maar één ding is zeker. Ze lopen al duizenden jaren op Nexus en kennen de planeet en zijn gevaren door en door. Ze hebben echter weinig vooruitgang geboekt en zijn best nog primitief. Zo vereren ze elementaire krachten en is hun sociale structuur gebaseerd op een strikt religieuze hiërarchie. Bovendien zijn er meerdere verwijzingen gevonden naar The Masters, een tot nu toe onbekend verschijnsels die belangrijke rollen spelen in hun geloof en rituelen.

storm_talon02

Er valt echter wel iets op. Ondanks hun primitieve levensstijl, zijn ze enorm goed in het gebruiken van Eldan technologie. Er gaat een theorie de rondte dat de Pell vroeger de Eldan diende, maar er zal nog meer bewijs moeten worden verzameld voor we dit met zekerheid kunnen zeggen.

De Pell zijn zich klaar aan het maken voor een traditie die doorgegeven wordt van generatie op generatie. Met een speciale machine transformeren ze één van aanhangers in een monster dat bekend staat als de Stormtalon. Wanneer ze een geschikte kandidaat vinden, maakt de Thundercall High Priest zich klaar om de geboorte van hun ‘god’ voor te bereiden met een rare mix van magie en technologie. Wetende dat dit moment eraan zit te komen, zijn de Pell in de grot gedreven tot een krankzinnig religieuze attitude en zullen iedere buitenstaander op het zicht aanvallen.

Natuurlijk heeft zo’n machine flink wat energie nodig. Dat probleem hebben ze opgelost door energie te zuigen uit een nabije luchtbron die ze dan doorheen de Conduit sturen. Deze Conduit is zowat het hart van heel de cultuur en wordt dan ook bewaakt door een Thundercall Invoker, een krachtige Pell krijger die energie krijgt langs de Conduit. Hij wordt tevens ondersteund door aanhangers die hem energie doorsturen, zodat hij bijna onverslaanbaar is.

storm_talon03

De Thundercall High Priest voelt wel dat er gauw moedige avonturiers zijn grot zullen binnendringen om de hele geboorte te verpesten. Daarom heeft hij een gigantische elemental gecreëerd die elke buitenstaander zal vernietigen. Aethros is bewapend met angstaanjagend vernietigende kracht en heeft een paar daverende wervelwinden opgeroepen als laatste verdediging van deze ceremonie. De avonturiers die toch aanwezig willen zijn bij de geboorte moeten dus eerst langs deze wervelwinden en de elemental passeren.

Achter Aethros ligt dan de machine zelf, die ook wel de Godmaker genoemd wordt door de Pell. Normaal gezien werd het door de Eldan als prototype gebruikt voor een geheimzinnig experiment, maar de Pell hebben er zorg voor gedragen en gebruiken het nu voor andere doeleinden. Als alles dan eindelijk klaar staat kan de Thundercall High Priest beginnen met de laatste stap in het proces en ongelofelijke hoeveelheden energie in de gekozen aanhanger pompen die dan veranderen in een verschrikkelijk beangstigende gruwel genaamd de Stormtalon. Als deze niet op tijd vernietigd wordt, zal hij ongeziene schade toebrengen aan de buitenwereld. En dat moeten we niet willen.

storm_talon04

Een zeer interessante kerker die bovendien bomvol interessante lore zit: het kan bijna niet beter. Toch vraag je je waarschijnlijk af hoe deze gevaarlijke grot zal spelen en alhoewel ik er geen ervaring mee heb kan ik het volgende afleiden uit de tekst. Let wel op, dit is volledig mijn eigen interpretatie en het kan dus best zijn dat het er in WildStar volledig anders uitziet.

  • Er zijn natuurlijk gewone vijanden. Hier zullen ze voorgesteld worden als leden van de stam, de Thundercall Pell. Je kunt al een glimp van ze opvangen in de eerste foto en ze zien er best wel grappig uit. Ze lijken wat op goblins met extreem lange hoofden.
  • Dan komen we naar alle waarschijnlijkheid ‘the Masters’ tegen, zowat de leiders van de hele stam. Hoeveel er dit precies zijn weten we  niet, maar ik gok op een iconische vier. Als ik me er iets bij moet voorstellen zijn het oude goeroe’s die bedreven zijn in het gebruik van magische rituelen om hun vijanden neer te bliksemen.
  • Na de Masters te hebben gedood (en onderweg ongetwijfeld nog meer standaard monsters tegen te komen) kan het goed zijn dat we het op moeten nemen tegen Aethros, de elemental die de Conduit bewaakt. Het gevecht ziet er best interessant uit als je tegelijk de wervelwinden en Aethros’ aanvallen moet ontwijken.
  • Als we ook hem van de kaart geveegd hebben zijn we bijna aan het einde. Ik gok dat we op het einde tegen twee bazen zullen moeten vechten. Ten eerste natuurlijk de Thundercall High Priest die de ceremonie gestart heeft en er alles aan zal doen om ons te verhinderen het te stoppen. Als we hem dan verslaan hebben zullen we net te laat zijn om de geboorte ongedaan te maken en dus ook moeten afrekenen met deze Stormtalon. Eenmaal gedaan ben jij de held van de dag en verdien je wel een mooie beloning.

Tot dusver het omvangrijke verhaal achter de mysterieuze Stormtalon’s Lair. Ik kan niet wachten om met mijn personage de vele gevaren en geheimen zelf te ontdekken. En dat kan sneller dan ik dacht. Stormtalon’s Lair is namelijk een dungeon die je al vrij speelt vanaf level 17. Dat belooft alleen maar een mooi vooruitzicht voor nog grotere en zelfs meer epische dungeons om doorheen te sluipen! Als ontwikkelaar Carbine Studios deze lijn verder kan door trekken en alle content even interessant kan maken dan wordt WildStar een MMO met een ongelofelijk lange speelduur. Natuurlijk is het nog maar de vraag of de game zelf op zich vlot weg zal spelen, maar met dit soort mogelijkheden heeft het bedrijf mijn interesse gewekt. Ik ben erg benieuwd of Carbine Studios straks ook nog mijn hart zal kunnen stelen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s