Een kijkje bij het aloude mensenras in WildStar

Geplaatst op: 5 mei 2013 door Arkadi De Proft in Verhalen
Tags:, ,

wdstr_screens_034

Ah, de mens: Een toch wel zeer mooi voorbeeld van hoe evolutie nu precies werkt. Komend van apen die enkel bananen konden afpellen en oppeuzelen tot de homo sapiens die zich nu via computergames als aap voordoet en in een bal naar een finishlijn moet raken. Wat een grote sprong vooruit. Mensen staan maar al te vaak centraal in games, vaak omdat we ons er zo goed mee kunnen vergelijken of omdat de games een vorm van realisme nodig hebben. In MMO’s ligt dit toch wat anders, want vaak heb je daar naast de mensen ook nog verscheidene andere rassen waar je in de rol kunt kruipen. Dat zorgt er ook spijtig genoeg ook vaak voor dat de mens doorgaans maar een saai achtergrondverhaal heeft of dat de andere rassen een veel meer uitnodigend startersgebied hebben. Hoe zit dit eigenlijk in de opkomende groteske online game WildStar?

Nou, eigenlijk hebben we het hier over twee verhalen, want beide facties zullen ‘de mens’ tot hun beschikking hebben. Twee keer het mensenras dat elkaar naar het leven zal staan. Ironisch, eigenlijk. Onlangs had ik al uitgebreid geschreven over de eerste details van WildStar en de daarbij behorende facties. Laten we eerst eens kijken naar de Dominion, waar we te maken krijgen met de edele Cassians. Lang geleden werden de Cassians door de Eldan (je weet wel, het ras dat op mysterieuze wijze is verdwenen van Nexus) gevraagd om de Dominion op te richten en er voor te zorgen dat al het vieze ongedierte uit het universum hun bestaan niet gauw zouden vergeten. Zonder enige twijfel een hele zware taak voor de mens.

wdstr_screens_036

Met hun ambitie en intelligentie evolueerden mensen al snel zodat ruimtevaart mogelijk werd en het volledige heelal verkend kon worden, met alle gevaren van dien. De Mechari, een ander ras van de Dominion, liet dit niet onopgemerkt gaan en bracht verslag uit aan de Eldan op Nexus. Dan begon alles plots heel snel te gaan want er werd de opdracht aan de Mechari gegeven om naar Cassus, de menselijke thuisplaneet, te vliegen. Daar moest de Mechari hen overtuigen om ook naar Nexus te komen. Er werd de legendarische ‘Sword-maiden Tresayne Toria‘ maar weinig keuze gelaten. Ofwel kwamen ze mee en kregen ze een geschenk van onmeetbare waarde ofwel bleven ze op hun planeet maar zouden de consequenties drastisch zijn. Zij en haar bedienden werden nooit meer terug gezien.

Het duurde een tijdje, maar ze kregen hun geschenk uiteindelijk toch. Een extraordinaire hybride, half mens, half Eldan gekend als Dominus the Half-Blood. Met gaven dankzij de krachtige Eldan-technologie was de boodschap duidelijk. Zweer trouw en samen zouden ze over het heelal heersen. De Cassians gingen unaniem akkoord en vereerden Dominus als leider van de Dominion. Ook al zijn de Eldan al jarenlang verdwenen, de macht van de Dominion breidt rustig uit door intimidatie, vuile politieke spelletjes en indrukwekkende militaire overwinningen. Ze stoppen voor niets en zijn vastberaden Nexus voor zich te claimen. Dat kan alleen maar fout aflopen, natuurlijk.

wdstr_screens_043

Dan heb je ook nog een samenraapsel van allerlei mensen, die gekozen hebben om te rebelleren tegen de macht van de Dominion. Voor meer dan duizend jaar al regeerde de Dominion over Cassus en ze waren onverslaanbaar. Het beleid veranderde echter en dat zorgde voor heel wat onrust onder de bevolking. Wat begon als de komst van enkele subtiele protestacties in de straten van Cassus, werd al snel een brutale uitroeiing van iedereen die het nieuwe beleid tegensprak. Wanneer de Dominion dan ook met dodelijke wapens op zijn eigen volk begon te schieten, was de maat vol voor Serrick Brightland, een populair admiraal van de Cassian’s kolossale vloot en had ontelbaar veel medailles verdiend op het slagveld. Met zijn eigen oorlogsschip, de ‘Star of Dominius‘ bracht hij flink wat tegenstand toe aan de vloot van de Dominion.

Door zijn geboekte successen verloor Brightland echter ook flink wat man en materieel. Toen de volledige kracht van de Dominion hem uiteindelijk in wist te halen, overleefde de admiraal de bloederige confrontatie tenauwernood. Vastberaden zette hij koers naar het hart van de Dominion’s vloot en verrast door zijn zelfmoord-manoeuvre verbraken de Dominion’s oorlogsschepen formatie, wat de rebellen de kans gaf te ontsnappen met hun oorlogsschepen. Tegen alle logica in overleefde de Star of Dominius hun gevaarlijke stunt, maar tegen een grote prijs die hij heeft moeten betalen. Brightland liep erge verwondingen op en moest op een speciale manier ingevroren worden om te overleven. Een duistere toon voor de mensheid is gezet.

wdstr_screens_027
Het schip werd hernoemd naar de ‘Gambler’s Ruin’ en werd een zogenaamde arkship, een plaats waar rebellen veilig konden verblijven. Ze moesten natuurlijk ook een thuisbasis vinden en toeval of niet, ook zij vonden de planeet Nexus. De planeet werd ontdekt door de beroemde avonturier Dorian Walker. Deze planeet was een kans om en nieuwe huis te vinden, voordat hun Gambler’s Ruin noodsystemen het begaven. Ook zijn zij het hart en de ziel van hun factie en ze zijn klaar om hun laatste oorlog met de Dominion uit te vechten.

Weer eens wat anders dan de gemiddelde achtergrond van het menselijk ras in een massively multiplayer online game. Aan jouw de keuze welke kant van de mens je zult kiezen, mocht je jouw eigen ras willen vertegenwoordigen in WildStar. Het zal straks nog best eens een verdomd moeilijke keuze kunnen worden.

Advertenties
reacties
  1. Warphunter schreef:

    Sinds World of Warcraft heb ik een leegte in mij zitten die geen MMO meer heeft opgevuld. Als WildStar echt zo is als je beschrijft, dan zou deze game die leegte best eens kunnen gaan opvullen. *wrijft alvast in handjes*. Ik blijf alleen nog wel voorzichtig met mijn enthousiasme, dat begrijp je misschien haha.

    • Arkadi De Proft schreef:

      Dat begrijp ik zeker! In de laatste tijden zijn er heel wat MMO’s uitgekomen die me sterk teleurgesteld hebben. Wat ik echter zo mooi vind aan WildStar is dat het niet afkomt met revolutionaire ideeën die heel het MMO-landschap zouden moeten veranderen. Nee, zij kopiëren gewoon de goede oude gewoonten en breien daar zelf op verder. Daarom ben ik best wel opgewonden voor deze MMO en zullen er nog heel wat artikelen volgen over WildStar!

  2. […] Stonebreaker en zijn volgers als ervaren huurlingen door het leven te gaan. Samen met de Exiles, waar trouwens ook heel wat  over te vertellen valt, leiden ze het leger dat bekend staat als The Free Companies of Nexus. Hun haat voor de Dominion […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s