Wat is WildStar en waarom moet je deze game op je radar hebben staan?

Geplaatst op: 28 april 2013 door Arkadi De Proft in Verhalen
Tags:, , , , , , , , , , , , , ,

wdstr_screen_002

Over de laatste jaren hebben we talloze MMORPG’s de revenu zien passeren die al dan niet succesvol waren.Velen werden meteen al afgeschreven door het simpelweg een World of Warcraft-kloon te noemen. Toch probeerden ze zich allemaal van dat imago te keren en introduceerden nieuwe mechanics die er voor moeten zorgen dat het MMO-genre een ware (r)evolutie meemaakte. Daar is ontwikkelaar Carbine Studios echter niet mee gediend en zij keren terug naar de ware roots. Zoals het hoort. Het bedrijf zit namelijk tjokvol oude WoW-veteranen die de ‘good ol’ days’ hard missen en daar iets aan willen veranderen. Bereid je voor op een wilde rit in de ruimte, want WildStar komt eraan. De hoogste tijd voor een introductie, dus.

Wat is WildStar nu eigenlijk? Laat ik je wat meer vertellen over de wereld waarin het spel zich zal afspelen. De planeet waar jij je straks op kunt wanen heeft de toepasselijke naam ‘Nexus’ gekregen en is één van de meest mysterieuze, maar tevens gevaarlijkste werelden in het universum. Het grootste deel van de planeet is nog onbekend en voor de gemeenschap en ligt klaar om ontdekt te worden. We weten wel al dat de talloze gebieden in WildStar onderdak geven aan eeuwenoude ruïnes, magische bossen en zelfs complete manen die nog niet ontdekt zijn. Er is altijd wel iets te doen trouwens want Nexus wordt bewoond door gigantische robots, angstaanjagende monsters en vijandelijke alien rassen. Geen sci-fi game compleet zonder aliens, natuurlijk.

Maar wat was er nu interessant genoeg om avonturiers ervan te overtuigen hun leven te wagen in deze woeste landschappen? De Eldan. De Eldan is een tot nu toe onbekend ras dat op mysterieuze wijze is verdwenen van de planeet. Het is aan jou om uit te vinden waarom en op welke manier ze dit deden. Een goed startpunt voor een potentieel boeiend verhaal. Maar dat gaan we straks uitvinden. Door verschillende sporen te volgen die niet altijd zo vriendelijk zijn kun jij achter de waarheid komen. Als je het overleeft, tenminste. Want WildStar stelt je bloot aan talloze gevaren.

wdstr_screen_020

Natuurlijk zijn er verschillende rassen tot jouw beschikking maar voor ik daarover op een later moment ga uitweiden, ga ik het nu hebben over de twee speelbare facties die je kunt vervoegen.

Aan de ene kant staat de ‘Dominion’, een machtige alliantie die Nexus voor zichzelf opeist en helemaal draait om het handhaven van de orde en het volgen van regels waardoor ze tijdens gevechten een structurele overwinning kunnen bereiken. Ben je echter een rebel die graag de boel op stelten zet en naar niemand luistert? Dan ben je welkom bij de Exiles, een alliantie van huurlingen, vluchtelingen en deserteurs. Door hun chaotische aanpak weet ook de vijand niet goed meer wat er nu precies aan de hand is en midden in deze chaos weten de Exiles door hun sterke karakter de bovenhand te nemen.

Klinkt als een waardige tweestrijd tussen facties. Stiekem zelfs een beetje WoW-like. Verraadt Carbine Studios daar toch een beetje de expertise die het heeft opgedaan bij ontwikkelaar Blizzard.  Misschien maar goed ook, want het genre is hard toe aan een game die de epiek van World of Warcraft evenaart. Of misschien zelfs voorbijstreeft.

Het topje van de ijsberg is nu verkend. In de komende tijd zal ik deze zeer ambitieuze MMO verder uitdiepen op Gamegasm, zodat geen geheim meer bewaard zal blijven.

Advertenties
reacties
  1. […] moment voor de Mechari, want ze dachten hun originele makers eindelijk terug te ontmoeten. Zoals je echter al kon lezen zijn de Eldan al een hele tijd verdwenen en werden de Mechari flink teleurgesteld. Ondanks deze […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s