Damn, wat is de nieuwe Saints Row weer heerlijk over de top

Geplaatst op: 16 maart 2013 door Erik Dekker in Verhalen
Tags:, , , , , , , , , , , , , , , , ,

Saints Row 4

Alien invasies! Superkrachten! Uit de kluiten gewassen cheerleader-ninja’s!. Mensen verpulveren met een omgebouwde gitaardoos waar een geweer in zit! Dit is Saints Row IV in een notendop. En wat heb ik er weer zin in.

Eerder deze week werd, geheel onverwacht, het vierde deel in de Saints Row franchise aangekondigd. De game zou in augustus dit jaar in de winkelrekken moeten belanden. Ontwikkelaar Volition staat nu niet meer volledig achter het roer, maar moet de plek delen met Deep Silver. Dit, omdat uitgever THQ eerder dit jaar de grond in werd getrapt door een faillissement. Uiterst jammer natuurlijk, maar het is goed om te zien dat Saints Row nog lang niet van plan is om de strijdbijl te begraven.

Wat ik verwachtte voordat ik de debuut trailer van Saints Row IV ging bekijken, was een nieuwe game met de Saints, dildowapens, menselijke kanonnen een keihard gangsterverhaal om te volgen. Fout, fout, fout. Als je dacht dat deel drie idioot was, dan zal Saints Row IV je waarschijnlijk compleet van je sokken blazen. Aliens landen in het stadje Steelport (waar je in Saints Row: The Third ook in zat) en zijn van plan de wereld over te nemen. Gevolg is dat je naar een Steelport simulatie wordt gestuurd om deze invasie tegen te kunnen houden (of zelfs te voorkomen?).

Aliens. Klinkt heftig. Zelfs voor de Saints, die wel wat gewend zijn. Nu komt echter de turn-over voor deze bizarre gangstergroep, want superkrachten komen zowaar op de voorgrond te staan. Geheel in de stijl van games als Crackdown en InFamous, kun je nu sprongen van tientallen meters hoog maken, vliegen, vuurballen afschieten en zelfs telekinese. Slechts een kleine greep uit het arsenaal van jouw nieuwe digitale alter-ego. Al die nieuwe elementen had mijn rekruut in de originele Saints Row waarschijnlijk niet zien aankomen. Ik ook niet, overigens.

Wederom kun je je wapens customizen en zelfs een vriend of vriendin uitnodigen om je bij te staan in deze – ongetwijfeld weer bloederige – strijd. Beide spelers kunnen via een nieuwe feature, genaamd ‘Initiation Station 2.0’ alles worden wat ze maar willen. Van een uit de kluiten gewassen bodybuilder-ninja tot een piraten-cheerleader. Als dat geen ‘sprint-voor-je-leven-of-ik-bewerk-je-met-mijn-laserbazooka-die-kleine-dino’s-afschiet’ indruk op de straten meer achterlaat, dan weet ik het ook niet meer.

Geruchten gaan dat Deep Silver voor Saints Row IV de content heeft overgenomen van Volition, die aan de ‘Enter The Dominatrix’ uitbreiding werkte voor deel drie. Op zich aannemelijk, want Deep Silver is pas enkele maanden eigenaar van de Saints Row IP. Ik wacht daarom ook nog even af totdat er wat meer bekend wordt gemaakt over de game. Maar zoals het er nu uitziet, denk ik dat deel vier in de reeks me weer talloze uren aan heerlijk hersenloos vermaak gaat bezorgen. Een guilty pleasure, noem het maar zo. Zo lang je maar even vergeet dat het hier om Saints Row gaat, je weet wel: die gangstergamefranchise waarin je daadwerkelijke gangs moest zien uit te roeien voor nieuwe territoria.

Advertenties
reacties
  1. Magnum Opus schreef:

    Ziet er wel awesome uit, maar I don’t know..geen gigantische paarse dildo’s om voetgangers mee te bewerken = NO BUY.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s