In bed met The Elder Scrolls Online – De mechanics

Geplaatst op: 9 maart 2013 door Arkadi De Proft in Verhalen
Tags:, , , , , ,

5854ae493f1b09f529

De bevolking van Tamriel besloot de wapens op te nemen om de nieuwe dreiging terug naar de poorten der hel te sturen, in de hoop dat het dit de laatste keer is. Maar in plaats van één grote alliantie op te richten ontsprongen er drie verschillende, namelijk de Daggerfall Covenant, de Ebonheart Pact  en dan ook nog de Aldermi Dominion. Allen hebben ze hetzelfde doel voor ogen, om de Ruby Throne in de Imperial City te overmeesteren, die trouwens in handen is van de daedra. Een hele brok informatie, die uitgebreid aan bod kwam in het vorige deel van ‘In bed met The Elder Scrolls Online’, dat je hier kan lezen. Maar hoe zit dit allemaal in elkaar? Hoe trekken deze facties ten strijde en op welke manier maak jij hier deel van uit? Lees snel verder, dan kom je het te weten!

Er staan dus drie allianties tegenover elkaar, met één grote boosdoener in het midden. Als speler moet je kiezen welke van deze drie je zal vervoegen. De voornaamste reden waarom je voor een bepaalde factie zou kiezen is je uiterlijk. Elke factie bestaat namelijk uit bepaalde rassen die ervoor zorgen dat je als een mens of stoute poes op het slagveld verschijnt. Als je een factie gekozen hebt, krijg je de kans om heel het grondgebied te verkennen en zo heel wat ervaring op te doen. Het is  dus een goed idee om je minsten één keer bij elke factie aan te sluiten. Enkel zo kan je alle gebieden verkennen en volgens mij is dat best wel de moeite waard!

Als je dan een ware meester in het overleven bent, dan is het misschien tijd om een dungeon uit te proberen. En dit hebben ze heel interessant aangepakt, namelijk door nostalgisch terug te grijpen naar een systeem dat Everquest ooit gebruikte. Public dungeons. Deze zijn vrij toegankelijk door iedereen en als je een echte veteraan bent dan kan je de dungeon zelfs solo proberen. Als je dan toch in moeilijkheden geraakt, is de kans groot dat een vriendelijke voorbijganger je een handje helpt en dat je zo misschien wel de rest van de dungeon met elkaar verkent! Dat is dan ook het belangrijkste aspect voor Zenimax, het ‘socializen’.  Deze public dungeons zijn echter vooral beschikbaar voor degenen die nog aan het levelen zijn, om hun een duwtje in de rug te geven. Veteranen die heer en meester willen zijn van de end-game content kunnen op hun twee oren slapen. Je kan nog altijd met de vaste party van je guild de welbekend instanced dungeons intrekken om zo het allerbeste gear voor je personage te verkrijgen.

3a4ff0d02fd5622554

Ik moet toegeven dat ik geen grote fan ben van PvP, al kan The Elder Scrolls Online dit wel eens veranderen. Iedereen kent wel de WvW uit Guild Wars 2, waarbij drie servers het tegen elkaar opnemen op 4 verschillende gebieden. Zenimax heeft dat idee genomen, maar brengt het allemaal nog grootser! Je kan deelnemen aan de oorlog vanaf het moment dat je level 10 bereikt. Een mooi getal, zodat je toch de nodige inleiding tot het spel krijgt, maar ook niet onnodig opgehouden wordt.

Er zullen dus drie facties zijn die het tegen elkaar opnemen. Dat lijkt niet zo bijzonder, maar herinner je dat er maar één server is waar alle spelers op spelen. Dit zal ongetwijfeld tot reusachtige gevechten leiden, waarschijnlijk nog groter dan we al zagen in Guild Wars 2. De framerate is niet al te best als er zo’n 70 man op mijn scherm aan het vechten zijn, dus ik ben ontzettend benieuwd of Zenimax de game zo kan optimizen dat niemand hier last van heeft. Zenimax belooft alvast dat ze alles zo ontwikkeld hebben dat je PC met gemak honderden spelers tegelijk op je scherm tovert.

5479c3d757cbf36c97

Deze hele oorlog neemt plaats in Cyrodiil, wat we in The Elder Scrolls: Oblivion te zien kregen, al zal het landschap er wat anders uitzien door het verschil in tijd. Er zijn verschillende zaken die je kan overnemen, zoals reusachtige forten met elk hun eigen boerderijen en molens. Deze geven dan grondstoffen die je kan gebruiken in de strijd, bijvoorbeeld om oorlogswapens te maken zoals katapulten, rammen… Om alles wat spannender te maken kan je ten slotte ook nog de Elder Scrolls gebruiken. Elke factie heeft een speciale burcht die deze waardevolle rollen bewaren. Als de vijandige factie echter weet in te breken, dan kan hij zo’n Elder Scroll stelen om deze naar zijn eigen burcht te brengen. Als hem dat lukt wordt de bonus die deze scroll bezit gegeven aan zijn factie.

Dat is nog niet alles, integendeel, dit kan wel eens de drijfveer zijn voor heel wat spelers om extra hun best te doen in de strijd. Wanneer een alliantie controle weet te krijgen over de Imperial City en dus ook de Ruby Throne, wordt de speler die de hoogste score heeft gekroond tot Emperor. Naast het feit dat jij dan de leider bent, worden je krachten ook nog eens verhoogt en ben je zeker en vast een persoon om rekening mee te houden op het slagveld. Of je daarnaast nog andere dingen kan doen zoals strategische aanwijzingen maken of iets beslissen over Cyrodiil zelf is niet geweten. Toch lijkt me dit bijzonder interessant en kan het misschien zelfs zorgen voor een heus politiek systeem! Waarschijnlijk zullen guilds onderling wel concurreren om hun leider aan de top te zetten, iets wat ik alleen maar kan toejuichen zolang het bij gezonde competitie blijft!

Advertenties
reacties
  1. ertheadius schreef:

    Ben WoW eigenlijk best wel beu, hoewel ik soms van die hic-ups krijg om het toch weer te gaan spelen. Deze maar even goed in de gaten houden. Eerst Skyrim maar ‘even’ uitspelen 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s