The Elder Scrolls Online spoedig in bèta

Geplaatst op: 3 maart 2013 door Arkadi De Proft in Nieuws
Tags:, , , , , , ,

The-Elder-Scrolls-Online-02 (1)

Iedereen zit te wachten tot op het moment dat we aan de slag kunnen met The Elder Scrolls Online, een MMORPG dat zich baseerde op een grote singleplayer-franchise waarin je verschillende landen kon verkennen. Nu hebben ze al die verschillende landen samengenomen en kun je het hele continent in één game ontdekken, samen met ontelbaar veel andere spelers en dat op één grote mega-server. Ik ben benieuwd hoe dat in zijn werk zal gaan en of de technologie wel al ver genoeg staat dat dit mogelijk is. Misschien kunnen we hun server binnenkort al eens aan de tand voelen, want er begint eindelijk informatie in verband met de bèta door te sijpelen.

Als je jezelf nog niet ingeschreven hebt om een kans te maken op een plaatsje, dan doe je er best aan om dit zo snel mogelijk te doen! Hier kun je je inschrijven en bovendien vertelt het hoeveel kans je maakt om een invite te krijgen! Als je een vriend of familie was van één van de werknemers bij Zenimax had je geluk, want zij konden al op 28 februari aan de slag met The Elder Scrolls Online. Wij fans zullen nog wat langer moeten wachten. De eerste uitnodigingen worden pas rond het einde van maart verstuurd en dat in verschillende ladingen. Houd Gamegasm zeker in de gaten als je wilt weten hoe, wat en wanneer!

elderscrollsonline

Deze bèta events zijn telkens maar een weekend lang en zich telkens focussen op een speciaal aspect van het spel. Mede daarom moest je vragen wat je precies aansprak in MMO’s. Dat wil waarschijnlijk ook zeggen dat niet telkens alle mogelijkheden beschikbaar zijn in de bèta’s en dus iedereen enkel kan spelen wat hij verkiest. Een prima idee om je spel grondig te laten testen. Bovendien zullen er in het begin maar enkele events per maand zijn, maar wanneer we dichter bij de release komen zullen ook de events frequenter verschijnen en worden er meer spelers uitgenodigd. Met andere woorden, ben je er van in het begin niet bij, geen nood! Hoe langer je moet wachten, hoe hoger je kansen zijn. Bovendien worden er vaak andere spelers gekozen. Het wil niet zeggen dat je omdat je voor één zo’n event bent uitgenodigd dat je ook toegang hebt tot alle anderen. Ook jij zult dan moeten wachten op nog eens een invite voor het volgende event.

Wat moet je dan doen eenmaal je een uitnodiging te pakken hebt? Wel, als eerste moet je even 20 GB aan data downloaden. Een pro-tip: wacht niet tot een dag voor het event start met downloaden, maar begin direct vanaf je de link krijgt. Anders zou het wel eens een heel triestig weekend kunnen worden. Zo’n 20 GB is niet extreem veel voor een hedendaagse MMO en het is ook nog niet bekend of dit de grootte van het volledige spel is. Als je dan aan het spelen bent moet je natuurlijk zo goed mogelijk observeren. Wat kan er beter, wat is er goed en wat moet gewoon helemaal verandert worden? Je zult in-game vragenlijsten krijgen en je krijgt de mogelijkheid om feedback en bugs te reporten. Alsjeblieft, doe dat ook! Het kost weinig moeite en helpt de dontwikkelaar enorm om de kleine foutjes uit hun game te halen. Verder kun je natuurlijk ook discussiëren op de bèta-forums die samen met het eerste event openen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s