THQ franchises worden verkocht aan hoogste bieder

Geplaatst op: 8 januari 2013 door Erik Dekker in Verhalen
Tags:, , , , , , , , , , , , , ,

THQ

2013 draait alweer even op volle toeren. Nieuwe ronde, nieuwe kansen zou je zeggen. Niet voor iedereen geldt dit rooskleurige beeld. Uitgever THQ heeft faillissement aangevraagd vanwege keiharde financiële tegenslagen, die de afgelopen maanden voor het bedrijf op de voorgrond kwamen te staan. Welnu, op 24 januari zullen alle IP’s worden overgedragen aan geïnteresseerde derde partijen. Wie ze krijgt? De hoogste bieder.

Alle IP’s zullen de deur van THQ dus moeten verlaten deze maand. Dieptriest nieuws, natuurlijk. Voor ons gamers is het echter fijn om te zien dat de hoop nog lang niet vervlogen is dat deze titels het zonlicht ooit nog eens zullen zien.

Over welke IP’s hebben we het?

 • Company of Heroes
 • Homeworld
 • Metro
 • Saints Row
 • Darksiders
 • Red Faction
 • South Park

Daarnaast zullen ook de volgende ontwikkelaars worden overgedragen aan de hoogste bieder:

 • Relic Entertainment
 • Vigil
 • THQ Montreal
 • Volition

Geen verkeerd oeuvre van THQ, als je het mij vraagt. Op 24 januari zullen alle IP’s en ontwikkelaars worden overgedragen aan degene die het meest biedt.

Eerder begonnen er al geruchten de ronde te doen dat het bedrijf Warner Brothers geïnteresseerd zou zijn in de bezittingen van THQ. Ook Electronic Arts kwam voorbij als mogelijke kandidaat. Hier zijn echter geen keiharde bewijzen voor.

Hoe denk jij erover? Welke uitgevers zou jij graag aan het roer zien achter de gamefranchises en ontwikkelaars die THQ heeft grootgebracht? Is het Ubisoft? Electronic Arts? Activision? Namco Bandai? Capcom? Ik noem er nu maar een paar.

Ik ben in ieder geval erg benieuwd hoe dit verhaal gaat aflopen, want er zitten absoluut IP’s tussen die ik een warm hart toedraagt. Het zou bij mij maar een verdomd pijnlijke wond achterlaten als ik vaarwel moest zeggen tegen Saints Row, Darksiders en Metro. Daarnaast heeft ook South Park mijn interesse weten op te wekken. Sinds Fallout: New Vegas ben ik een grote fan geworden van ontwikkelaar Obsidian Entertainment, die nu ook verantwoordelijk gaat zijn voor de nieuwe South Park game. Potentieel gezien té waardevol om in de prullenbak te smijten, zullen we maar zeggen.

Advertenties
reacties
 1. SandmanNLD schreef:

  Als ze Southpark the Stick of Truth maar uitbrengen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s