Heb je de nieuwe handheld console al gezien van Nvidia?

Geplaatst op: 8 januari 2013 door Erik Dekker in Nieuws
Tags:, , , , , , , , , , , , ,

Nvidia Project Shield

Totaal onverwacht, maar minstens zo aangenaam verrassend is de aankondiging van een nieuwe portable console van Nvidia, die gisterochtend uit de doeken werd gedaan. Om een beetje een goede indruk te kunnen krijgen van dit nieuwe apparaat, heeft het bedrijf meteen een real-time tech demo gelanceerd. Erg interessant. Check snel alle nieuwe feiten na de break.

Nvidia Project Shield, de codenaam van het project, kan op twee manieren worden gebruikt: als een handheld, of als een console wanneer het apparaat op je televisie wordt aangesloten via een HDMI kabel. Dus plug & play, maar ook geschikt voor de wat meer langdurige sessies als je thuis op de bank of op bed wilt gamen.

Je zou denken dat Nvidia hiermee twee markten aanspreekt, de handheld gamer en de console gamer. Een riskante aanpak als je het mij vraagt, maar ook een verdomd interessante om te bekijken vanaf een korte afstand.

Blijft natuurlijk de vraag hoe sterk de hardware zal zijn van Project Shield. Kan het apparaat straks concurreren met de huidige consoles? En sterker nog: de PlayStation Vita en 3DS, de nieuwe handhelds van deze generatie? Want als je twee markten gaat aanspreken, dan zul je ook moeten concurreren met beide markten.

Nvidia gaat een felle strijd tegemoet, dat moge duidelijk zijn. Maar tegelijkertijd is Nvidia ook een bedrijf die absoluut goed weet wat het doet. Een project om scherp in de gaten te houden de komende maanden.

Advertenties
reacties
 1. Magnum Opus schreef:

  Interesting. Ben nog niet overtuigd, maar wie weet wordt het wat. Doet me trouwens meteen denken aan de NGage van Nokia, die gigantisch hard flopte. Anyone?

  • Erik Dekker schreef:

   NGage nooit in mijn handen gehad. Wel een keer gechecked bij iemand op mijn school. Vreemd ding, maar had op dat moment niet zien aankomen dat het zo hard zou floppen. Mobiel gamen stond op dat moment nog in de kinderschoenen, dus. Toch is de concurrentie absoluut moordend voor Project Shield, dus fingers crossed. Wel echt een tof concept, als je het mij vraagt.

   Ben alleen wel errug benieuwd naar de specs van dit hebbedingetje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s