Guild Wars 2: een audiogasmisch meesterwerk van Jeremy Soule

Geplaatst op: 5 januari 2013 door Arkadi De Proft in Verhalen
Tags:, , , , , , , , ,

004

Wat hou ik van componisten die met hun muziek al je haren overeind laten komen en een spannend moment net dat extra beetje kracht geven. Want zonder dat we het beseffen zorgt muziek er vaak voor dat een stuk dat anders verdomd saai geweest zou zijn, toch nog interessant kan overkomen. En natuurlijk ook dat de momenten waarop de actie er vanaf druipt nog meer spectaculair overkomen dan dat ze eigenlijk zijn. En dat is helemaal niet anders bij games, want ook voor ons favoriete medium worden er heel wat stukken gecomponeerd om onze game-ervaring nóg beter te maken. Nog meer bombastischer. Nog epischer. Zo ook bij de door ons geprezen massively multiplayer online game Guild Wars 2.

De componist van dienst is Jeremy Soule, een grote naam binnen de game-wereld. Hij werkte namelijk ook mee aan topgames zoals die uit de The Elder Scrolls franchise, beginnend vanaf Morrowind. Maar ook muziek uit de originele Guild Wars en zelfs die uit Neverwinter Nights is van hem afkomstig. En wat te denken van de werkelijk sublieme Super Nintendo titel Secret of Evermore? Hij is een echt genie als het over muziek gaat en heeft zelfs zijn eigen label waar hij zijn CD’s verkoopt.

Niet zo gek dus dat ik de soundtrack van Guild Wars 2 heb gekocht, gewoonweg omdat het een prachtige aanwinst voor mijn collectie is en de dromerige sounds een ongelofelijke sfeer in mijn slaapkamer weten op te roepen. En dat is zeker iets waar mijnheer Soule trots op mag zijn, want we krijgen nog hedendaags maar bedroevend weinig in-game muziek die je zo weet te pakken. De CD zelf telt vier schijfjes, goed voor meer dan drie uur puur genieten. Bovendien zijn de CD’s (zolang de voorraad strekt) ondersteund door de handtekening van Jeremy Soule zelf. Als je een fan bent van Guild Wars 2 of van prachtige symfonieën van deze fantastische componist, dan raad ik je zeker aan om een exemplaar te bestellen. Al moet je wel ongeveer twee maanden wachtten, het enige minpuntje aan de hele zaak.

Voor zoiets zul je het ervoor over moeten hebben, vind ik.

Advertenties
reacties
  1. Ertheadius schreef:

    Jeremy Soule \o/ Secret of Evermore \o/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s