Blizzard gaat de mobiele kant op met project Titan

Geplaatst op: 16 december 2012 door Arkadi De Proft in Nieuws
Tags:, , , , , , , , , ,

blizzard-titan (1)

In ander nieuws…Al sinds 2007 zitten we met zijn allen vol spanning te wachten op Blizzard’s nieuwe project, genaamd ‘Titan’. Er werd maar bedroevend weinig informatie vrijgegeven buiten een aantal job-advertenties om  mee te werken aan deze ‘next-gen’ MMO. Ondertussen werkt Blizzard vrolijk verder aan World of Warcraft en even leek het zelfs of de andere titaan helemaal vergeten was. Maar zoals altijd komt Blizzard met zijn aankondigingen als donderslag bij heldere hemel en krijgen we heel wat interessante feiten te weten over deze opkomende steampunk MMO.

Ik val meteen met de deur in huis, want Titan zal enkel beschikbaar zijn op mobiele apparaten. Waarom Blizzard deze beslissing gemaakt heeft daar hebben we het raden naar, maar volgens mij kan het heel goed zijn dat het bedrijf op die manier wil concurreren met ontwikkelaar Gameloft, die met de MMO ‘Order and Chaos: Online’ een ware goudmijn in bezit heeft. Het spel zal overal ter wereld speelbaar zijn doordat ze van het 3G-netwerk gebruik maken. Hier hangt echter wel ook een abonnement aan vast, al is het net iets goedkoper dan World of Warcraft. Voor twee maanden te spelen zul je een kleine 14,99 euro moeten uitgeven. Of er langere abonnementen beschikbaar zijn is nog niet gezegd.

xlarge

De setting is dan wel helemaal anders. Nu zou je afreizen naar het universum van de steampunk, wat ik zelf ongelofelijk interessant vind. Alles zou in het teken staan van deze industriële cultuur en daarbij horen natuurlijk ook zelfgemaakte machines. Voor die machines moet je dan weer grondstoffen zoeken die je verspreid over de wereld vind. Grondstoffen die in mindere mate voorkomen geven je dan weer een grotere upgrade. Maar het zijn geen gewone machines. Nee, helemaal niet. Titan staat namelijk volledig in het thema van luchtschepen! Je zult dus je eigen luchtschip moeten bouwen en zo afreizen naar andere gebieden met hun steden.

Tevens kun je verschillende rollen tegelijk op je nemen. Word je toch liever de brave soldaat die het luchtruim verdedigt tegen allerlei onguur uitschot, of kies je voor de eeuwige roem als succesvolle piraat? Aan jou de keuze, aldus Blizzard. Over het guild-systeem is er nog weinig vrijgegeven, maar wat we je echter wel al kunnen zeggen is dat je je eigen bemanning kunt samenstellen om zo met al je vrienden samen te werken en je schip succesvol te coördineren. Ik ben alvast benieuwd naar het resultaat!

Advertenties
reacties
  1. Titan Pro schreef:

    “Titan zal enkel beschikbaar zijn op mobiele apparaten”

    Fout zeker op PC mss ook console is al beantwoord geweest

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s