Mirror’s Edge 2 verwijzing in Battlefield 3

Geplaatst op: 30 november 2012 door Arkadi De Proft in Nieuws

MIrror's Edge

Wie kent Mirror’s Edge niet, het spel dat de gamewereld even op z’n kop zette . In het spel moest je als koerier je spieren ten volle benutten om als een echte runner over de daken te spurten en blijkbaar sloeg dit idee aan. Het werd namelijk goed ontvangen met enkel de kritiek dat het spel te kort was. Het voelde eerder aan als een hele lange demo en de hele community snakte naar meer. Er werd een nieuw deel aangekondigd en er werd zelfs een tech-demo getoond, maar dat is ook alles. Daarna werd het verontrustend stil rond de serie, mede door andere toppers zoals Battlefield 3. Hier is echter verandering in gekomen.

Een oplettende speler heeft namelijk een hele mooie verwijzing naar het spel ontdekt terwijl hij Battlefield 3 aan het spelen was. Want op de nieuwe map Markaz Monolith, die in het uitbreidingspakket ‘Aftermath’ zit, bevindt er zich wel iets heel uniek op het hoge flatgebouw. Als je de moed hebt om met je helikopter helemaal naar boven te vliegen kun je de welbekende rode schoenen van ‘Faith’, het hoofdpersonage uit Mirror’s Edge, op de hoge daken terugvuinden. En is die naam nu niet erg toepasselijk?  Volgens mij zal een bedrijf niet zo’n verwijzingen maken als ze de reeks helemaal vergeten zijn. Bovendien is dit niet alles, want als je dicht genoeg bij de schoenen gaat staan kun je een vrouw horen ademen, een geluid dat velen herkenden als het geluid dat ‘Faith’  – en ongetwijfeld elke vrouw – maakt wanneer ze een eindje gespurt heeft.

Ik hoop zeker dat er nog een vervolg komt, want ik kan niet wachten om deze rode schoenen weer aan te trekken en de wereld weer maar eens van een heel ander perspectief te zien. Wat denk jij? Komt er een vervolg, of hebben ze Mirror’s Edge van een torenhoge wolkenkrabbel laten vallen en de diepte in gegooid?

Advertenties
reacties
  1. Erik Dekker schreef:

    Ik moet deel een nog eens uitspelen. Geweldig spel! Hier mag zeker een vervolg van komen, wat mij betreft.

  2. Ertheadius schreef:

    Kan niet wachten!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s