Day Z ontwikkelaar heeft zelf maar één speler omgelegd

Geplaatst op: 13 november 2012 door Erik Dekker in Nieuws
Tags:, , , , , , ,

In de gigantische zombiegame Day Z draait het om overleven. Het maken van harde keuzes. Zelfs tot op het punt dat je ethische handelingen moet verrichten door het leven van andere spelers af te pakken. Want de spullen die zij bij zich dragen, die kunnen nog wel eens verdraaid handig zijn in de lijdensweg die jouw digitale alter-ego beloopt. Je zou haast denken dat Dean Hall, de geestelijke vader van Day Z, inmiddels al vele tientallen, zo niet honderden ongelukkige overlevers koudbloedig heeft afgeslacht. Niets is minder waar.

Hall doet een boekje open op de website Dork Shelf, waar hij vertelt over zijn speelgedrag in Day Z. Hij geeft toe dat hij tot nu toe maar één speler heeft omgelegd. Deze speler heeft de dood overigens niet eens met opzet gevonden. Zijn moordenaar deed het namelijk per ongeluk:

At the airfield, Hall spotted another new player cluelessly running around in the open. The troupe tried calling out to him, but, seeing the size of the group, the stranger tried to run away. “I started firing some warning shots,” said Hall. “and I just kept firing. I don’t know what compelled me. The next minute, I see him fall over.”

The interface alerted Hall that the player had died. One of the players in the group said, “Wow, you killed him.”

“I struggled, trying to understand why,” said Hall. “I did it out of morbid curiosity. I wouldn’t say I was revolted—at the end of the day it’s still a game, but it didn’t make sense to me.”

Hall heeft duidelijk spijt van zijn daden. De groep waar hij mee reisde kon het ook niet geloven. Blijkbaar is de bedenker van Day Z dus geen koudbloedige moordenaar, maar een goedaardige speler die zijn laatste stuk brood graag met je deelt als de nood hoog is. Dat noem ik nou een kameraad die je graag aan je zijde wilt hebben. Op deze ongelukkige speler na, die door de loop van Hall’s revolver heeft gekeken.

Dergelijke keuzes horen er nu eenmaal bij. Helemaal als je op een eiland van vierhonderd vierkante kilometer ronddwaalt die werkelijk tot de nok toe gevuld zit met zombies, die er alles aan doen om jou dood te krijgen. Dan maakt een overlever meer of minder niet zo veel uit, toch? Zeg je gewoon lekker dat de zombies het hebben gedaan. Een perfect excuus, als je het mij vraagt.

Day Z is sinds deze lente als mod verkrijgbaar voor de shooter ArmA II. Deze uitbreiding is in de tussentijd gigantisch gegroeid in populariteit – je zou zelfs kunnen zeggen met komeetsnelheid – en daarom kan een standalone versie van Hall’s creatie niet uitblijven. Je weet hoe het eeuwenoude gezegde luidt: “Hoe meer zombies, hoe beter.” En gelijk heeft de wijze geest die hiermee is aan komen zetten.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s