Iemand probeert nu al een Wii U op eBay te verkopen

Geplaatst op: 17 september 2012 door Erik Dekker in Verhalen
Tags:, , , , , ,

Herinner je je die periode nog toen de Wii zó zeldzaam was geworden net na de lancering, dat mensen er op straat om gingen vechten? De prijzen schoten in raketsnelheid omhoog op de zwarte markt, want Nintendo’s nieuwe console was natuurlijk het mooiste cadeau dat een kind onder de kerstboom had willen zien. Glorieuze tijden waren dat. Ook ik heb een Wii met goede winst weten te verkopen destijds. Nu de Wii U eraan zit te komen, hoopt een hoopvolle speler zijn portefeuille ook te kunnen vullen met zijn pre-order. Heb je duizend dollar in je zak, toevallig?

Wait, what? Ja. Duizend dollar, dat is de prijs die je moet betalen als je het bestelbonnetje wilt krijgen van eBay-verkoper ‘sellingthingssincebirth’. Duizend dollar. Wow. Zou hier mogelijk meer Nintendo in zitten voor het geld dat je betaalt? Okay, je krijgt de game Nintendoland erbij. Dat bekostigt het bedrag wel. En je weet in ieder geval wel zeker dat je de Wii U bij release in huis haalt en geen straatgevechten hoeft aan te gaan met groepjes kinderen die Nintendo’s nieuwe console ook willen hebben. Dat is toch ook wat waard, toch! Toch?

Grappig detail is dat de PlayStation 3 tijdens de lancering ook te maken kreeg met dit soort praktijken. Alleen lagen de bedragen nog net even iets hoger dan in het geval van de Wii. Maar liefst zesduizend euro vroeg eBay-verkoper ‘PlanetVideo’ voor een PlayStation 3 bundel met de Wii. 600% winst. Volgens het Amerikaanse blog Kotaku waren er drie mensen ingetrapt. Ouch.

Ik ben erg benieuwd hoe ver de zwarte markt gaat komen met de Wii U. Zal Nintendo de aasgieren voeren, of zal haar nieuwe console in massaproductie worden genomen? Gezien de hoge pre-order aantallen, gok ik op de tweede. Maar zeg nooit nooit. Want niets laat zien dat je zo elitair bent, dan wanneer je duizend dollar hebt betaald voor een Wii U. Just saying.

Advertenties
reacties
  1. ertheadius schreef:

    Zesduizend euro…dan vraag je er eigenlijk zelf om opgelicht te worden. Alhoewel ik dit zeker niet goedkeur. Genoeg casual moeders en vaders die zich weinig verdiepen in de prijstrend. Bah.

    • Erik Dekker schreef:

      Belachelijk hé? Ik zie nog wel eens van die ‘lol’ veilingen waarop er bijvoorbeeld puntenslijpers voor 999,999 euro worden verkocht (waar overigens ook niemand op ingaat. Godzijdank, anders zou ik het geloof in de wereld zijn verloren). Maar omdat dit er er een beetje tussenin zit, zijn er dus mensen opgelicht. Pijnlijk om aan te zien, eigenlijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s