Waarom jouw Guardian in Guild Wars 2 de winnende hand gaat bieden

Geplaatst op: 13 augustus 2012 door White Knight in Verhalen

In de opkomende massively multiplayer online RPG Guild Wars 2 hebben ‘Guardians’ naar mijn mening de meest geweldige rol van alle professions, ofwel de klassen die prominent in de game aanwezig zijn. Ze hebben namelijk…bubbles! De Guardian bubbles zijn voornamelijk defensieve area of effect spells die je voor jezelf en je bondgenoten gebruikt.  Shield of absorption en ring of warding ‘springen er toch wel uit’ bij de Guardian: de shield is om je medestanders te healen en de ring zorgt ervoor dat vijanden er niet in of uit kunnen. Mijn voorbarige conclusie: het maakt dus helemaal niet uit waar je naartoe gaat, de Guardian zorgt er namelijk voor dat je niet doodgaat. Zelfs al zou je het willen, dan zal deze digitale muur het waarschijnlijk niet kunnen weerstaan de blauwe koepel des levens over je hoofd te zetten zodat je door moet blijven knokken. Vechten totdat je erbij neervalt. Leg je matras dus maar alvast achter je bureaustoel.

Even zonder gekkigheid, waarom was er ook alweer geen tank in GW2? Die speciale kietelskill waardoor een baas alleen maar op jou gaat slaan is dus afwezig in de wondere wereld van Tyria. De Guardian wordt nu eventueel uitgenodigd bij de persoon/groep die wel aggro heeft om die te beschermen, maar dat zie ik nog niet zo gauw gebeuren vanwege de dodgeroll. Waarom in ‘Dwaynasnaam’ dan al die bubbles?

Help, ik ga telkens dood!

Het beschermen van zwakke spelers zou een primaire taak kunnen worden van de Guardian, met name in PvE. Voorheen was dat de taak van de healer en de tank door middel van healen en aggro houden. Niet te vergeten de taak van de QQ-ers waardoor deze twee voornamelijk de schuld kregen en in sommige gevallen zelfs beter hun best gingen doen. Tegenwoordig zullen we uit moeten gaan van professions die een constante bescherming kunnen geven aan deze zwakke spelers.  Dat kan door middel van combo spells die healen en die beschikbaar zijn bij verschillende professions, alsmede hun buffs. Echter, de Guardian is waarschijnlijk de enige die tussendoor kan healen in combinatie met verschillende beschermende spells en abilities.

Een verdediger van ‘Wereldklasse’
In WvW zullen bubbles regelmatig gebruikt worden om tactische redenen. Als je groep bijvoorbeeld op de deur van de vijand staat de bonzen zul je je misschien afvragen of er een paar arrowcarts je verwelkomen met wat pijlen, die je helaas niet zullen vertellen waar je naartoe moet mocht je onverhoopt worden binnengelaten. Daarentegen heeft de Guardian een bubble die projectielen kunnen tegenhouden, zodat arrowcarts wellicht afdruipen en er andere tactieken voor in de plaats komen. Dit zou betekenen dat het uiteindelijk Guardian tegen Guardian wordt op de knelpunten in World versus World veldslagen. Ik ben benieuwd…

Structureel gedragsprobleem?
Het meest interessante is wellicht de gestructureerde PvP. Twee spelers waarvan één Guardian met bubbles die een basis kan verdedigen tegen drie á vier vijanden, levert cruciale voordelen op voor de balans over de gehele map. En dan heb ik het nog niet over de tegenstander die jou uit frustratie waarschijnlijk wel kan opvreten na een gefaalde poging. Vervolgens kun je je strategie veranderen zodat je de vijand telkens een stap voor bent, daarmede de moraal van je team omhoog houdt en van de vijand tot het vriespunt laat zakken! Ben je nog niet overtuigd? Om mijn ‘bubbleverslaving’ af te sluiten heb ik hieronder een video van  over gestructureerde PvP om je vast en zeker over te halen deze prachtige profession een kans te geven.

Advertenties
reacties
  1. Proost op mijn eerste blog :). Ik hoop dat jullie ervan kunnen genieten. Het is voor mij het “kneusje onder de pannenkoeken”. Hij smaakte goed en smaakt naar meer!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s