Final Fantasy XIV keert terug met trailer

Geplaatst op: 26 juli 2012 door Arkadi De Proft in Nieuws
Tags:, , , , , , , , , , , , ,

Ik ben een ongelofelijke fan van Final Fantasy die de reeks helaas laat ontdekt heeft en dus heel wat plezier moeten missen heeft. Toen enkele jaren geleden een Final Fantasy mmo aangekondigd werd die bovendien op PC speelbaar was, werd ik helemaal gek. Nog gekker werd ik toen ik de recensies en indrukken las van heel wat spelers. Die waren namelijk niet bepaald positief en soms zelfs afbrekend. Blijkbaar weet Square Enix dit ook en willen ze leren uit hun fouten, dus vragen ze om een nieuwe kans.

De naam van het ‘nieuwe’ deel in de reeks is Final Fantasy XIV: A Realm Reborn. Zoals de naam al doet vermoeden werd de game helemaal van nul opgebouwd en kunnen we hopelijk een ommekeer bevatten. Square Enix zelf beweert dat ze alles wat miste in de vorige poging hier nu wel zullen benutten en als dit echt zo is kan het gewoon niet mis gaan. Deze keer krijgen we meer gevarieerde omgevingen, nieuwe rassen en meer grafisch spektakel. Om ons allemaal te overtuigen dat het geen loze beloften zijn hebben ze al een spectaculaire trailer vrijgegeven. Alhoewel dit niet veel wil zeggen bewijst dit zeker dat de mensen bij Square Enix vol overtuiging aan het werk zijn, een houding die ik alleen maar kan aanmoedigen.  Ik zit alvast klaar in het zadel van mijn ‘chocobo’ en kan niet wachten om zelf op avontuur te gaan. Final Fantasy XIV komt ‘binnenkort’ naar PC en PlayStation 3.

Trouwens, als je goed luistert kan je een cryptische boodschap ontcijferen uit de trailer. Voor zij die het zelf niet vinden som ik het onder de video op, anderen kunnen zelf hun hersenen pijnigen. 

Als je naar de video luistert krijg je een paar boodschappen die in twee contexten geplaatst kunnen worden. Eigenlijk hebben ze de situatie in de realiteit wat naar de hand gezet in het spel. Zo zegt een onbekende stem:

  • “Called down unimaginable destruction from the sky.” – Veel critici gaven slechte reviews van de game.
  • “In mere moments countless lives where lost.” – Veel spelers gaven er dan ook de brui aan en stopten met spelen.
  • “Yet the bravest among us were spared.” – Slechts een kleine groep (grote) FF-fanaten bleef over en bleef het spel steunen.
  • “Send beyond the reach of time.” – Het spel kon niet overleven door de lage inkomsten.
  • “A new age is upon us.” – Een nieuw tijdperk breekt aan in het Final Fantasy-universum en er komt een ommekeer.
  • “And we fight to make it ours.” – Ze willen vechten om een plaats in het harde MMO-landschap. (En met de concurrentie kan dit wel eens heel moeilijk worden.)

Nu, natuurlijk is niet officieel bekend of dit klopt maar volgens mij is dit heel realistisch en een goede samenvatting van wat er gebeurt is en hopelijk gaat gebeuren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s