Skyrim: must-have mods voor elke veteraan

Geplaatst op: 25 juni 2012 door Arkadi De Proft in Verhalen

Skyrim is een ongelofelijk grote game waar altijd wel iets te doen valt. Je kan een draak tonen wie de baas is, lekker kont schoppen in een plaatselijke kroeg of mensen helpen met hun dagelijke taken. Maar soms wordt je wel eens moe van dit soort taken die vaak te gemakkelijk zijn. Dan is er natuurlijk een community waarop je terug kan vallen. Want zij maken natuurlijk alle soorten modificaties die het spel veranderen. Dat kan gaan van hoe het spel speelt to hoe het eruit ziet. Sommigen hebben zelfs heuse voice-overs gemaakt! Maar natuurlijk kunnen er maar enkelen de beste zijn en dit is mijn persoonlijke top 5 van mods die je apart of samen kunt gebruiken!

Je zal merken dat veel van deze mods als doel hebben om het spel realistischer te maken, iets waar ik echt voorstander van ben. Ik vind het gewoon veel leuker als er uitdaging in zit, zolang het maar niet belachelijk wordt. En niet alleen hoe het spel speelt, maar ook de geluiden, hoe dingen eruit zien en nog veel meer. Dat is iets dat gerealiseerd is door de community. Dankjewel.

Voor iedereen die deze modificaties ook wilt proberen,  je kan de download-links onderaan vinden.

5. Sounds of Skyrim – The Wilds

Deze modificatie voegt maar liefst meer dan 460 geluiden toe aan het spel. Dat zorgt ervoor dat je bijna nooit in een volledig stille omgeving bent, wat volgens mij ook nooit het geval kan zijn. Maar dat is niet het enige. Zo zal je overdag in de stad mensen horen roepen, deuren open gaan, mensen die aan het werken zijn,… maar zal je tijdens de nacht katten horen vechten, honden blaffen en dronkaards roepen. Tevens kan je alles wat zich buiten afspeelt horen wanneer je binnen in de buurt van een raam staat. Of hoor je goed die draak vliegen waar je net voor gevlucht bent. Het is dit soort kleine dingen die Skyrim toch een heel andere ervaring maken.


4. Sounds of Skyrim – The Dungeons

Tjah, nu lijkt het misschien of ik twee dezelfde modificaties achter elkaar zet en eigenlijk is dit voor een stuk zo. Het is van dezelfde maker en doet eigenlijk zowat hetzelfde. Deze modificatie voegt meer dan 90 geluiden toe en zorgt er voor dat grotten veel enger worden. Je hoort het druppen van het water, die ene spin die dichter is dan ze lijkt, je hoort het onweer van buiten echoën in de grot. Kortom, dit is misschien een beetje griezelig, maar dit voegt wel heel wat meer waarde toe en maakt het verkennen van grotten zoveel leuker.


3. Talos Islands

Dit is geen modificatie dat iets realistisch toevoegt, integendeel. Deze modificatie zorgt ervoor dat er een compleet nieuw eiland in het midden van Skyrim verschijnt, samen met een persoonlijk huis en andere soort dingen. Waarom ik deze dan toch genomen heb? Omdat ik een avonturier ben en ik vaak schatten mee naar huis breng. Dan is zo’n eiland, dat trouwens genoeg kasten heeft om als Sinterklaas zijn bergplaats te gebruiken, perfect om even lekker uit te rusten en er zeker van te zijn dat alles mooi bewaard blijft. Want wat is er nu aan om al je schatten te verliezen? En spijtig genoeg kan je niet zoals een echte piraat een kuil graven, zodat het later zou opgegraven worden door een andere individu.


2. Alternate Start

Volgens mij is iedereen het begin van Skyrim al beu gezien en dan zeker die ellenlange rit op de alom bekende kar. Daarom besloot iemand om een modificatie te maken die dit probleem van de kaart veegt. Met deze modificatie ontwaak je namelijk in een cel. Dan moet je via een altaar beslissen wie je bent. Ben je nu een veel te rijke handelaar die alles kan krijgen wat hij wilt, of ben je een donkere vampier in een grot? Dat is volledig jouw keuze en volgens mij geeft dit veel meer vrijheid aan iedereen en is het perfect voor iedereen die wel weet wat hij wilt, maar niet weet hoe het te verkrijgen.


1. Total Realism Overhaul

Inderdaad, de modificatie die boven allen staat en dit spel één van de meest realistische belevenissen maakt.  Door deze modificatie zal je moeten eten en drinken want anders ga je, zoals in het echte leven, gewoon dood. Je krijgt wel een boodschap wanneer je moet eten, net zoals je een gevoel van honger krijgt. Tevens moet je slapen, omdat je anders te moe bent om acties te verrichten. Zo zal je stamina enkel herladen met een volle maag en een goede nachtrust. Tevens zal je ook meer pijn lijden moest je bijvoorbeeld vallen en zal je de dood veel sneller in de ogen kijken. Een leuk feitje is dat je echt dronken kan worden, waardoor je op onwillekeurige momenten valt en problemen hebt met terug rechtop te staan. Net zoals het echte leven dus. Alleen zonder kotsen.

Omdat deze twee laatste modificaties zeer moeilijk zijn om even kort te tonen heb ik een volledig half-uur van gameplay opgenomen. Deze modificaties zijn gewoon veel te ingrijpend en je merkt ze pas op lange termijn.

  • Sounds of Skyrim – The Wilds: klik 
  • Sounds of Skyrim – The Dungeons: klik 
  • Talos Islands:  klik
  • Alternate start: klik
  • Total Realism Overhaul: klik


 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s