Baant Watch Dogs zich een weg naar de bioscoopzalen?

Geplaatst op: 19 juni 2012 door Erik Dekker in Nieuws

De grauwe sci-fi sandbox game Watch Dogs is zonder twijfel één van de grootste verrassingen van de E3 gebleken. Niemand had er ooit van gehoord, totdat uitgever Ubisoft de game eerder deze maand voor het grote publiek toonde tijdens zijn persconferentie. Een grote open wereld waarin je met een druk op de knop alle mogelijke vormen van elektronica kunt hacken en naar jouw eigen hand te gebruiken, zoals stoplichten die vervolgens voor grote crashes zorgen, is een concept dat voor een ontzettend mooie game kan zorgen. Niet zo gek dus dat Ubisoft meer wil doen met deze IP. Meer als in het maken van een film. Ja, je leest het goed: Straks kunnen we mogelijk naar Watch Dogs The Movie gaan in de plaatselijke cinema.

Hoe heb ik dit kunnen opmaken? Simpel. Ubisoft heeft namelijk op 14 juni dit jaar de overduidelijke websitedomeinnamen ‘Watch-Dogsmovie.com‘ en ‘Watch-Dogsthemovie.com‘ vastgelegd. Het zijn geen namen die ik nog hoef uit te leggen, denk ik. Toch kunnen we op dit moment enkel speculeren, aangezien Ubisoft ons graag een beetje teaset.

Dus, wat zal het worden? Komt Watch Dogs The Movie onze kant op? Gezien de trailer, die je overigens hieronder in volle glorie kunt aanschouwen, is het concept denk ik sterk genoeg voor een helse achtbaanrit van twee uur in de bioscoopzalen. Daarnaast gebeurt het niet vaak dat er een succesvolle en noemenswaardige film komt van een game. Eentje die wordt herinnerd als een onvergetelijke ervaring.

Dat doet mij er trouwens aan denken…hoe zit het eigenlijk met de ontwikkeling van de BioShock film, met Wentworth Miller (Prison Break, red.) in de hoofdrol? Hoor je ook maar weinig meer van, hé? Zonde, want ook hiervan zie ik wel een hele toffe film verschijnen. Benieuwd wie de rol van bad guy Andrew Ryan op zich gaat nemen. Fingers crossed dat de productie van de BioShock film nog niet op de bodem van de oceaan is gegooid.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s