Wat zou ik graag een Final Fantasy game op deze engine willen zien

Geplaatst op: 8 juni 2012 door Erik Dekker in Verhalen
Tags:, ,

Ontwikkelaar Square Enix zit niet stil. En al helemaal niet op het gebied van zijn paradepaartje Final Fantasy. Met inmiddels veertien officieel uitgekomen delen, en minstens zoveel spin-offs, is deze franchise één van de grootsten in de huidige game-industrie. Maar de reeks moet met zijn tijd meegaan. Dat vindt Square Enix ook en laat voor het sfeertje alvast een gloednieuwe engine zien waar een Final Fantasy tech demo op draait. Een video die je simpelweg niet wilt missen.

Afgaande van de video proberen een aantal cultisten een mythisch schepsel op te roepen, maar worden teruggefloten door een groep verzetsstrijders die ongetwijfeld denken dat ze kwaad in de zin hebben. Gevolg is dat ze hun geweren gebruiken en kogelregens afvuren op de groep mysterieuze mensen. Natuurlijk verzetten ze zich met man en macht door magische spreuken af te vuren, zoals we dat van Final Fantasy gewend zijn. Maar de manier hoe dit gevecht visueel wordt gepresenteerd, is simpelweg fenomenaal. Wat een oog voor detail! Van kogelhulzen tot zweetdruppels op de voorhoofden van de mensen, het zijn zaken die in deze video niet ontbreken. En dat allemaal in een vloeiende zestig framerates per seconde. Alsof het niets is. Nu de gameplay nog!

Maar goed, ik dwaal af; ik word ook weer een dagje ouder. Even terug naar het verhaal. Wat ik zie is dat een van de meisjes uit de cult ternauwernood naar buiten is gevlucht. Om haar te vinden, laten de verzetsstrijders een schuimbekkend gemuteerde hond los, met alle bloederige gevolgen van dien.

En de rest moet je zelf zien, anders hoef je de video ook niet aan te klikken.

Nu worden de Final Fantasy titels tegenwoordig al geprezen om de grafische pracht, maar wat we hier zien is toch wel een puik staaltje technologie. Zou de tech demo hinten naar de onvermijdelijke komst van Final Fantasy XV? Of haalt Square Enix een Final Fantasy VII remake met ons uit? Wie zal het zeggen. En wordt deze engine voor de huidige generatie consoles gebruikt, of de volgende? Persoonlijk denk ik dat we dit jaar wel de aankondiging van het officiële vijftiende deel mogen verwachten, want daar is de tijd nu wel rijp voor. Of, en dit is een persoonlijke hint naar de ontwikkelaar, maak eerst Final Fantasy versus XIII eens af, want daar wacht ik nu al zes jaar op. C’mon Square Enix, you know we want it!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s