2 Days to Vegas

Geplaatst op: 30 mei 2012 door Erik Dekker in Impressies
Tags:, , , , , , , , , , , ,

Een game die al sinds 2003 in ontwikkeling is en nog steeds de luxe niet heeft gehad het levenslicht te zien, is de action-adventure titel 2 Days To Vegas. Ontwikkelaar Steel Monkeys heeft afgelopen januari aangegeven dat er nog steeds hoop is dat deze game de winkelrekken bereikt. Eeuwig zonde, want deze game ademt potentie uit. Tijd om hier even grondig bij stil te staan.

Zoals de naam al doet vermoeden, staat in 2 Days to Vegas voornamelijk de stad Las Vegas centraal. Je weet wel, die kolossale gokhemel in de Nevada woestijn in Amerika. Het is een stad waar de bron van mogelijkheden vrijwel onuitputtelijk is. Maar al die kansen hebben hun prijskaartje, soms overgoten met bloed. Slechts de meest gehaaide inwoners zullen zich naar de top van de voedselketen kunnen hijsen. De rest belandt waarschijnlijk in de woestenij om de stad heen, wegrottend in de vele zandstormen.

Diep in de put
In 2 Days to Vegas volg je hoofdrolspeler Vinny, die nog maar net uit de gevangenis is gekomen om over zijn misdaden na te denken. Rust krijgt hij echter niet, want hij moet zijn broer Tony uit de spreekwoordelijke stront zien te trekken; hij zit namelijk diep in de problemen. De meest logische verklaring zou zijn dat de beste Tony gevallen is voor de charme van de vele stripclubs, pokeren of de roulettetafels, die Vegas rijk is. Zou Tony misschien problemen hebben met de Mafia? Een ironisch voorval, als je kijkt naar Tony Soprano uit de fantastische serie, The Sopranos. Maar goed. Let wel dat Steel Monkeys hierover geen verdere informatie heeft gegeven, dus het blijft vooralsnog gissen.

Toch bevind je je in 2 Days to Vegas zich niet enkel in plaatsen waar je jouw pokerface aan de pokertafels kunt laten zien. Nee, je zult je een weg door verschillende steden heen moeten banen om het leven van jouw broer in veiligheid te kunnen brengen. De steden die tot nu toe bekend zijn gemaakt zijn Las Vegas en New York. Interessant. Omdat ik er vanuit ga dat de de grootte van de steden daarom niet groot zullen zijn, betreft het mogelijk een ietwat meer lineaire actietitel. Maar dat hoeft helemaal niet verkeerd te zijn. Integendeel, juist dan kan de aandacht meer op het verhaal worden gevestigd.

Lekker de uren wegspelen
Maar hoe leuk zou het zijn om in 2 Days to Vegas, naast de actierijke spelelementen, ook rustig de gokhallen te kunnen betreden om een kans naar het grote geluk te wagen? In de Westerngame Read Dead Redemption heb ik bijvoorbeeld vele tientallen uren in een kamer achter een café fanatiek zitten pokeren voor geld met verschillende bedeelde inwoners uit het plaatsje Armadillo. Toegegeven, ik maakte er geen vrienden mee, maar ik had de lol van mijn leven. Deze game zou zichzelf van de rest kunnen onderscheiden door er een breed aanbod aan gokelementen in te stoppen.

Waar blijft de nieuwe info?
2 Days to Vegas speelt zich af in een tijdsraam van 48 uur. Volgens Steel Monkeys kunnen we een verhaal verwachten dat vol zit met actierijke autoachtervolgingen, shoot-outs en onverwachte plotwendingen. Een ambitieus project dus. Je vraagt je daarom af waarom we, na de release van een filmpje uit 2008, tot op heden nog geen nieuwe gameplay trailer hebben mogen aanschouwen, want de wereld is klaar voor een nieuwe kandidaat die aan de top met games als Grand Theft Auto en Mafia II kan staan.Gelukkig heb ik, naast die oude trailer, wel wat screenshots voor je gevonden.Voor een game die al zolang in de maak is, ben ik redelijk aangenaam verrast. Helemaal omdat deze screens ingame zouden zijn geschoten.

Een kans die niet onbenut gelaten mag worden
Maar dit ambitieuze project moet nu eerst nog eens werkelijkheid worden. Het moet namelijk geen nieuwe Duke Nukem Forever worden, die er maar liefst vijftien jaar over deed om uitgebracht te worden. Zou 2 Days to Vegas ooit de kans krijgen gespeeld te worden door de rest van de wereld? Zou Vinny zijn lijdensweg met ons kunnen bewandelen straks? Ik hoop van wel, want in de beruchte gokwereld ligt nog een hoop onbenutte potentie voor een geslaagde game.

Dit is een advertorial.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s