Ik heb echt ongelofelijk veel medelijden met deze Diablo III speler

Geplaatst op: 28 mei 2012 door Erik Dekker in Verhalen
Tags:, , ,

Diablo III kun je zo hardcore maken als je zelf wilt. Kies je ervoor om rustig alle hoekjes en gaatjes te verkennen en vijanden casual te benaderen, dan is dat geen probleem. Op de hogere moeilijkheidsgraden zul je echter vaak genoeg geneigd zijn jouw muis en toetsenbord uit het raam te gooien terwijl je alle mogelijke scheldwoorden op de buurvrouw afvuurt, die op dat moment buiten met haar hond aan het lopen is. Dat effect kan Diablo III namelijk op je hebben. Maar weet je waar het pas echt hard gaat? In de beruchte ‘Hardcore’ modus, waarin enkel de meest doorgewinterde Diablo-veteranen het verhaal kunnen navertellen. Het is een modus waarin de schatten van onschatbare waarde zijn, maar ook waar de dood een permanente trip is voor jouw personage.

Dat weerhield vier Zweedse gamers er echter niet van om Diablo III op die manier te trotseren. Op de ‘Inferno’ moeilijkheidsgraad (de hoogste van alle vier) en met ‘Hardcore’ aan, zagen zij gisteren hun kans schoon om The Butcher baas eens even flink af te slachten. Ikzelf heb aardig wat problemen met de man gehad op Normal, maar dat was in mijn allereerst run, dus. Nee ik ben niet doodgegaan trouwens. Over doodgaan gesproken, loopt het baasgevecht met The Butcher voor één van deze vier dappere Zweden ietwat verkeerd af. Op een nogal…beschamende manier welteverstaan. The Butcher legde weliswaar het loodje, maar toen speler ‘Dirge’ de loot die werd gedropt eens grondig ging inspecteren, werd hij geveld door een vuurzee. Oh snap!

Kun je nagaan dat de gevoelens nogal deprimerend zijn geweest, als je je bedenkt dat hij meer dan 140 uur bezig is geweest om jouw personage tot dat punt te kunnen brengen? Ik wel. Gelukkig kunnen die Zweedse gasten er wel om lachen. Maar goed ook, want een stukje zelfspot is heel belangrijk in dit leven. En je zult wel moeten, want als jouw dood wordt bekeken door duizenden nieuwsgierige kijkers en zij hun komische gevoelens achterlaten in de chat naast je, dan kun je maar beter meedoen. Keeping up appearances. Maar stiekem weet ik dat de beste Dirge best verdrietig moet zijn geweest. Ik hoop maar dat er op dat moment geen buurvrouwen met honden onder zijn raam hebben gelopen.

Advertenties
reacties
  1. Magnum Opus schreef:

    Dat is wel echt de meest shameful manier om dood te gaan op Inferno Hardcore haha. Damn Dirge. Zover gekomen 😦

  2. Ertheadius schreef:

    RIP Dirge

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s