Nooit geweten dat panda’s zulke dodelijke vechters kunnen zijn

Geplaatst op: 22 mei 2012 door Erik Dekker in Verhalen
Tags:, , , , , , , , ,

Het universum van de MMO TERA: een adembenemend mooie, maar minstens zo bizarre plek om je in te vertoeven. De omgevingen in deze luchtwereld zien er stuk voor stuk uit alsof ze uit een schilderij van de beroemde schilder Bob Ross zijn gekropen. Tegelijkertijd moet je niet onvoorbereid diep de onbekende wateren inlopen, want dan word je keihard afgeslacht door monsters in alle soorten en maten.Een sprinkhaan van twintig meter lang, of een op hol geslagen neushoorn die jouw halve beeldscherm vult met zijn angstaanjagende gedaante; het zijn doodnormale zaken in de wereld van TERA.

De game verraadt op dit gebied al dat het het net even anders aanpakt dan de gemiddelde online game in het genre. Schijn bedriegt namelijk op het eerste oog. In de game kun je weliswaar de vele gevaren namelijk trotseren met bijvoorbeeld een stoere ‘Human’ of demonische ‘Amin’. Maar voor het ultieme masker naar andere spelers, kun je het beste kiezen voor een ‘Popori’, een ras dat bestaat uit ratten, honden, katten en…jawel, panda’s. Zie je het al voor je dat je na een paar bloedstollende gevechten het zweet van je voorhoofd afveegt en om je heen kijkt, terwijl er een uitdager op je afloopt, gehuld in een kleine gedaante met een aaibare zwart witte vacht en rietstokken in zijn mond? Waarschijnlijk niet. Ook niet dat deze zelfde uitdager jouw kont in een paar luttele helemaal naar de hel schopt met zijn dodelijke spreuken.

Het is mijn Popori genaamd Populous die al voor heel wat verwarring heeft gezorgd. Deze panda moet je namelijk niet onderschatten, met zijn magische spreuken, waar zelfs Professor Dumbledore erg jaloers op zou worden. Met enige souplesse kan hij in luttele seconden een wijd arsenaal aan spreuken afvuren op zijn vijanden of belagers en zich verrassend genoeg uit de meest benarde situaties redden. Hij is dan ook nog maar zelden op zijn knieën gegaan om de handdoek in de ring te gooien. Dat zou je niet verwachten van een panda, hé? Met uitsterven bedreigd, amehoela.

Toch kan het ook de andere kant opwerken. In TERA ben je, mits je op een Player versus Player-server speelt, namelijk bijna constant aantastbaar voor andere spelers. Je kunt namelijk op ieder gewenst moment een outlaw worden en andere spelers afslachten. Hier staat echter wel tegenover dat jij ook aangevallen kan worden door andere voorbijlopende spelers. Een balans die de gemiddelde moordenaar maar moet zien te vinden, want de mogelijkheden om teruggefloten te worden, zijn vrij hoog.

Populous is, door zijn ietwat opvallende uiterlijk, een gewilde target geworden voor menig outlaw. Ik hoef maar even stil te staan om een kop koffie te pakken en de kans is groot dat er overal vuurballen om mijn hoofd heen vliegen als ik terug kom. Slechte zaak natuurlijk.

Maar alleen red ik het niet in TERA. Ik moet samenwerken. Maar goed dat ik al tijdens mijn eerste stappen in de online wereld een meer dan vriendelijke groep met Amin ben tegengekomen, die zich door het vuur voor me wagen. Samen zijn we een niet te stoppen macht, waar niemand ruzie mee moet maken. Een veilig gevoel, wetende dat er overal om je heen sluipmoordenaars zitten, wachtende op een vrije ruimte.

Nee, Populous krijgt het nog niet makkelijk. Inmiddels ben ik al heel wat confrontaties aangegaan, maar als je je bedenkt dat je overal aangevallen kunt worden, er zonder problemen Deathmatches kunnen ontstaan waar jij inzit en zelfs hele oorlogen tussen verschillende guilds kunnen woeden, kun je je hopelijk bedenken dat je nergens veilig bent. Klamme handjes tijdens het spelen ontbreken soms daarom ook niet.

Spoedig zal er een recensie van deze zeer interessante MMO op Gamegasm verschijnen. Ik kan je alvast verklappen dat TERA een hoop goeds doet en zelfs een geheel uniek karakter heeft. Verfrissend in deze tijden, waarin MMO’s elkaar schaamteloos kopiëren.

Advertenties
reacties
  1. Magnum Opus schreef:

    Ik wel. Ga NOOIT een gevecht met een panda aan. Dat verlies je geheid. Soms moet je daar op de harde manier achterkomen helaas.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s