Wordt er op dit moment hard gewerkt aan een nieuwe Metroid voor de Wii U?

Geplaatst op: 30 april 2012 door Erik Dekker in Nieuws
Tags:, , , ,

We hebben al een tijd lang niets vernomen van Metroid, een Nintendo franchise die ik een warm hart toedraag. Een reden is dat hoofdrolspeelster Samus Aran een mysterieuze doch knappe chick is. Een andere reden is dat het gewoon waanzinnig spannend is om het universum te redden van kwaadaardige aliens. Chicks en aliens gaan goed samen, dat bewijst de Metroid franchise maar weer. Goed nieuws voor degene die net zo’n fan is als ik, want de geruchten gaan rond dat er een nieuwe Metroid game in de maak is voor de Wii U. Maar er is meer nieuws, veel meer.

Diezelfde geruchten zeggen namelijk dat Metroid voor de Wii U draait op de alom populaire Unreal Engine 3. Say what? Unreal. Engine. 3? Ja. Als dit waar is, dan zal de komende Metroid in een waarschijnlijk oogstrelend jasje worden gepresenteerd. Niks geen 480p resolutie meer, maar keiharde 1080p waar jouw ogen op getrakteerd zullen worden. Het zal even wennen worden een Nintendo game in vol HD te mogen aanschouwen, maar met de Wii U wordt dit Utopia dan toch werkelijkheid. Bizar.

Al dit nieuws komt van de Franse website Nintendotown. De vertaling meldt de hierboven genoemde alinea. Maar het verklapt ook dat de Wii U straks een intensieve multimedia ondersteuning gaat krijgen en tevens geïntegreerd gaat worden met het Android OS mobiele besturingssysteem. Dat zijn nogal voorspellingen, hé?

Het zou toch wat zijn als het waar zou zijn, maar dat kan ik nu nog niet bevestigen voor je. Het is aan Nintendo om deze geruchten te bevestigen of te ontkrachten. Gelukkig hoeven we hierop waarschijnlijk niet lang te wachten, aangezien de E3 zich alweer bijna voordoet en Nintendo uitgebreid de tijd krijgt om nieuwe projecten aan te kondigen. Metroid zou bijvoorbeeld een uitstekende launchtitel voor de Wii U zijn. Sterker nog, het zou mij misschien nog overtuigen om er een te gaan halen. Samen met een nieuwe Zelda en Mario in een likkebaardend mooi grafisch jasje,  zou je mij voor een lange tijd weer als een klein kind kunnen laten voelen.

De tijd zal het leren. Dat mijn lichaam hier mentaal en fysiek klaar voor is, dat staat vast. Jij ook, Reggie Fils Aime?

Volg mij op Twitter

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s