Gaat de PS4 dezelfde grafische kracht hanteren als de Xbox 720?

Geplaatst op: 9 april 2012 door Erik Dekker in Nieuws
Tags:, , , , , , , , , , ,

Merktrouwe gamers zullen er altijd blijven. Maar als ik de geruchten mag geloven, dan zullen zowel de PlayStation 4 als de Xbox 720 grafisch identiek aan elkaar worden. Interesting, very interesting indeed…

De Amerikaanse website IGN zegt namelijk dat de PlayStation 4, ook wel de Orbis genoemd, gebruik gaat maken van een customized AMD A8-3850, gecombineerd met een 2.9 Ghz Quad Core processor. Geen lage specificaties. Ook de grafische kaart is niet niks, namelijk een Radeon HD 7670 GPU chip. Deze chip is DirectX 11 toegankelijk, zal geklokt zijn naar 1 GHz en tot 1 GB VRAM mogelijk maken.

Men zegt ook dat de Xbox 720 gebruik gaat maken van de HD 6670 grafische kaart, die qua sterkte identiek zal zijn aan de specificaties van de PlayStation 4. Natuurlijk zijn dit nog maar geruchten, maar het is toch goed om dit even in je achterhoofd te houden. Deze info komt namelijk niet zomaar uit de lucht vallen. Maar totdat zowel Sony als Microsoft bevestiging hebben gedaan, moet je niet raar opkijken als de uiteindelijke feiten toch iets anders liggen.

Mocht wat ik hierboven heb beschreven toch waar zijn, dan zullen de multiplatform games grafisch maar weinig tot niet van elkaar hoeven te verschillen. Goed nieuws in dat geval voor wie merktrouw is en geen ondermaats product wil aanschaffen in tegenstelling tot de ‘concurrerende’ gamer. Ikzelf kan dit ook alleen maar aanmoedigen, want zowel Sony als Microsoft hebben hun eigen methoden om zich van elkaar te kunnen onderscheiden. Daar heb je geen grafische voorsprong bij nodig. Dan kan de focus weer op andere zaken worden gelegd. De tijd zal het leren of deze geruchten waarheid blijken te zijn. Nou Vader Tijd, waar wacht U nog op? Ik brand van nieuwsgierigheid.

Advertenties
reacties
  1. ertheadius schreef:

    Zelfde grafische kracht = minder concurrentie = minder zeurende gamers = iedereen blij. Aan de andere kant zullen fanboys wel altijd weer iets vinden om over te gaan zeiken. Ik houd m’n hart vast eigenlijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s