Aangenaam verrast door Infinity Blade

Geplaatst op: 2 april 2012 door Erik Dekker in Impressies
Tags:, , ,

Ik ben niet echt een fan van gamen op de telefoon. Sterker nog, ik heb maar een handjevol titels waarvan ik overtuigd ben van de kwaliteit. Denk aan Grand Theft Auto III (geweldig spel op de PS2), Grand Theft Auto: Chinatown Wars en Rayman II: The Great Escape (goede herinneringen aan van het Nintendo 64 tijdperk). Vandaag kon ik opmaken dat Epic Games’ Infinity Blade (uitgebracht in 2010)  in de aanbieding is. Erg veel goeds over gehoord, dus waarom niet? Na een uur spelen moet ik toegeven dat mobiel gamen zo slecht nog niet is. Awesome zelfs.

Infinity Blade is een speciale titel, tussen al die meuk in de Apple Store. Niet alleen ziet deze game er likkebaardend goed uit, maar ben je ook nog eens flink met je reflexen bezig. Je moet namelijk weten dat je het in Infinity Blade moet opnemen tegen talloze beeldvullende bazen, die jou het liefst een kopje kleiner zien. Een dappere soldaat die een kasteel betreedt om de ondode koning af te slachten, staat in Infinity Blade centraal. Wat je echter moet weten, is dat deze koning ongelofelijk sterk is. Zijn zwaard absorbeert de krachten van ieder slachtoffer dat is gesneuveld aan de punt ervan. De kans is daarom ook ongelofelijk groot dat je het na je eerste ontmoeting met deze baas niet zult kunnen navertellen. Daar heeft Epic een unieke en verfrissende oplossing voor bedacht: laat jouw nakomelingen het maar proberen! Het gevolg is dat als je bij de koning doodgaat, de game een time loop maakt van twintig jaar.

Vandaar ook de naam van deze game. Ingenieus.

Je moet het dus opnemen tegen een hele hoop beeldvullende bazen. Iedere keer dat je het kasteel betreedt, word je soms opgewacht door andere monsters dan de vorige keer. Tof, natuurlijk, maar je moet zo wel extra op je hoede zijn. Ieder type vijand gebruikt namelijk zijn eigen soorten aanvallen, die je op de juiste momenten moet ontwijken, blokkeren of tegenslaan. Reflexen zijn een absolute must, anders word je afgeslacht. Maar daar ligt ook de bevrediging. Soms kun je de manoeuvres van jouw tegenstander simpelweg niet raden. Constante alertheid, anders ga je dood. Doe je het echter goed, dan zul je beeldvullende bazen stijlvol neerhalen, waarna je ervaringspunten verdient, klinkende goudstukken krijgt en soms ook nieuwe uitrustingen tegenkomt. Een echte actie-RPG dus. Ga je dood bij de koning en je moet in de rol kruipen van jouw zoon die jouw dood wilt wreken, dan zal hij gelukkig dezelfde status en uitrusting dragen als zijn vader. Vallen en opstaan, luidt dan ook het devies.

Infinity Blade is niet een hele moeilijke game per sé. Je moet echter wel opletten, want sommige bazen die je tegenkomt zijn absurd sterk en hakken je dan ook heel snel in de pan. In dat geval kun je beter wegrennen en later terugkomen voor de ultieme interventie. De wereld is ook niet in een dag gebouwd, moet je maar denken.

Uiteindelijk zul je sterk genoeg kunnen zijn om de ondode koning brutaal af te maken en zo de game echt uit te kunnen spelen. Maar level vijftig word je niet zomaar. Na een uur zit ik net aan op de achtste rang. Dat wordt farmen geblazen! Maar de weg naar de overwinning zal een bevredigende zijn. Helemaal voor een mobiele game. Vandaag kost Infinity Blade een luttele 79 cent, een game waar je talloze heerlijk brute uren in kunt stoppen. Dus waar wacht je nog op? Stop met lezen en tik vliegensvlug de naam van deze game in in de appelwinkel van je iPhone.

Oh er is ook nog een deel twee, maar die kost nog 6,50 euro. Echt voor de die-hards dus (no pun intended). Het schijnt dat Infinity Blade II het origineel in alle fronten overtreft. Maar goed, probeer eerst de game maar eens die ik vandaag heb gespeeld. Je zult er hoogstwaarschijnlijk geen spijt van krijgen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s