Real life Mario Kart is absoluut briljant

Geplaatst op: 21 maart 2012 door Erik Dekker in Verhalen
Tags:, , ,

Als ik één raceserie moet opnoemen waar ik vele tientallen, zo niet honderden uren heb in gestopt, dan is het wel Mario Kart. Ongelofelijk hoe bijna alle Mario games instant classics zijn. Het concept is ook zo simpel: interessante parcours, waar jij met één van de vele Nintendo personages doorheen moet toeren, om de rest van jouw tegenstanders vervolgens te domineren met verschillende power-ups. Geweldige games. Maar Mario Kart in real life is ook zowaar briljant, wist je dat? Tijd voor een video die het bewijst.

Collega en tevens goede vriend Joeri Hertogs heeft enkele jaren geleden een video gemaakt voor een project van school. De keuze om deze video over Mario Kart te laten gaan, is dan natuurlijk snel gemaakt. Maar hebben hij en zijn motley crew dan verschillende karts gehuurd om de buurt in Gent te domineren? Nee. Er werd gekozen voor een wat subtielere, en niet minder epische, aanpak: stop-motion. Het resultaat is hilarisch te noemen. Gebeurt alleen in België dit. Uniek.

Dit doet me denken aan die video van Remi Gaillaird, een gekke Fransman die de snelweg opging in zijn kart, om vervolgens andere automobilisten te irriteren door er voor te gaan rijden en kleine bananenschillen op de weg te gaan gooien. Wat een held. Ik zie het al voor me dat er een auto uitglijdt en de halve stad ontploft door een kettingreactie. “Ja, dát heb je nog niet voor elkaar gekregen, hé Gaillard?

Nintendo kan nog wel wat leren van de graphics in de video hieronder. Misschien een ideetje voor de Wii U? Al zie ik stop-motion niet zo snel werken in een videogame.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s