Slecht nieuws voor Psychonauts fans

Geplaatst op: 13 maart 2012 door Erik Dekker in Verhalen
Tags:, , ,

Draag je Psychonauts voor de PlayStation 2 een warm hart toe? Ik wel. Dit meesterwerkje uit het bizarre brein van Tim Schafer is net als een grote trip zonder dat je drugs nodig hebt. Zoveel raars zul je zelden in een videogame meemaken. Uniek. Fans schreeuwden daarom ook om een vervolg. Een vervolg dat er tot nu toe niet is gekomen. Als ik Markus ‘Notch’ Persson, ontwikkelaar van indiegame Minecraft, mag geloven, dan zal Psychonauts 2 er voorlopig ook nog niet komen.

In een interview met de Amerikaanse website Gamespy, heeft Notch gezegd dat hij en Schafer op de Game Developers Conference met elkaar hebben gesproken over Psychonauts 2. Schafer zei echter dat hij en zijn team bij ontwikkelaar Double Fine voorlopig nog genoeg te doen hebben. Een stille, maar subtiele hint dat we Psychonauts 2 de komende tijd nog niet hoeven te verwachten. Jammer!

Notch meldde er echter wel bij dat Double Fine de game graag wil maken en dat de game er waarschijnlijk ook wel zal komen als de investeringen zichzelf zouden terugbetalen. Een eerlijke opmerking, als je je bedenkt dat Psychonauts 2 een echte culthit bleek te zijn.

Notch spreekt verder:

“I think Psychnoauts 1 did surprisingly poorly in sales, which is bizarre,” he said. “Sure, it’s kinda niche, but it has huge personality and only one bad level: the meat circus. So I think there’s definitely room for a Psychonauts 2 to sell well. Especially now, because you could treat as not necessarily a triple-A project. I mean, you can’t make it too small scale, because it needs to top the first one.”

Er werd uitgerekend dat Psychonauts 2 ongeveer dertien miljoen dollar zou kosten om te ontwikkelen. Dat zijn geen kleine bedragen. Maar hier hoeven geen grote kassuccessen aan te pas te komen om de investeringen van terug te verdienen. Leuk voorbeeldje is massively multiplayer online game Star Wars: The Old Republic, die meer dan honderd miljoen dollar heeft gekost. Zie je het verschil? Natuurlijk is dit meten met twee maten, maar je hebt altijd baas boven baas.

Ik ben erg benieuwd wanneer de eerste beelden worden laten zien van Psychonauts 2. Ik zeg niet ‘of’, maar ‘wanneer’, want iets zegt mij dat de game er uiteindelijk echt wel gaat komen. Al is het alleen maar om alle oude trouwe fans een flinke knipoog van waardering te geven.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s