PlayStation Vita wereldwijd al 1.2 miljoen keer verkocht

Geplaatst op: 28 februari 2012 door Arkadi De Proft in Nieuws
Tags:, , , , , , ,

Sony heeft net cijfers vrijgegeven in verband met de verkoop van z’n nieuwe handheld, de PlayStation Vita. Volgens het bedrijf liep het aantal wereldwijd verkochte modellen op tot 1.2 miljoen stuks. Daarnaast is het wereldwijd verkochte aantal software de 2 miljoen stuks al gepasseerd, zowel via retail en digitale wegen. De handheld is al te koop vanaf 15 februari in Amerika, hier lag hij vanaf 22 februari in de winkelrekken, gelijktijdig met de Australische verkoopdatum.

Het grootste deel van de 1.2 miljoen, zo’n 620.000 stuks zouden waarschijnlijk al verkocht zijn in de eerste twee weken na de handheld in de winkelrekken was beland. Daarvan werden er 578.812 stuks verkocht op 19 februari in Japan.  Volgens Sony Computer Entertainment boss Andrew House is de handheld ontwikkeld om ‘de ultieme draagbare entertainment ervaring te bieden en kon het bedrijf niet meer opgewonden zijn met de reactie van kopers en de snelheid waarmee de handheld over de toonbank gaat. Bovendien is dit duidelijk een teken dat er vraag is naar een mobiel systeem dat een revolutionaire combinatie van een rijke ervaring en sociale verbinding kan maken.’ Sony is ondertussen al weer druk bezig met andere ontwikkelaars om in 2012 iets voor iedereen in petto te hebben.

Klinkt veelbelovend. Ik ben benieuwd hoe de Vita zich de komende tijd gaat ontwikkelen. Dat Sony’s nieuwe handheld een sterke start heeft gemaakt, dat moge duidelijk zijn.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s