Nieuwe Xbox 720 geruchten de lucht ingestrooid

Geplaatst op: 26 januari 2012 door Suzanne de Jong in Nieuws, Verhalen
Tags:, , , , , , ,


De E3 van 2012 komt ook steeds dichterbij en dat is te merken. Het borrelt momenteel van geruchten en dan met name over de nieuwe Xbox. Die nieuwe Xbox heeft inmiddels door de gamers en pers de naam Xbox 720 gekregen (twee maal 360 is immers 720) hoewel dit hoogstwaarschijnlijk niet de definitieve naam zal worden. Maar de afgelopen tijd zijn er ontelbaar veel verschillende geruchten het wereld wijde web op geslingerd. Ik zet alles even op een rijtje, niet alleen voor jullie als lezers maar ook voor mezelf want het begint een klein beetje te duizelen.

Als eerst zouden we ons moeten afvragen of dit jaar tijdens de E3 überhaupt een nieuwe Xbox aangekondigd gaat worden. Hoewel een groot deel van de gamers smacht naar een nieuwe console is het enigszins tegenstrijdig met de uitspraak die ze een aantal jaar geleden. Hierin zeiden ze minimaal tien jaar met de nieuwe generatie consoles wouden doen en aangezien de Xbox 360 in 2005 het levenslicht zag betekend dat de makker nog maar zeven jaar oud is. Het is bijna ondenkbaar om nog drie jaar met dezelfde console door te gaan maar dat heeft naar mijn denken wel deels te maken met de kennis (waar of niet) die we tot nu hebben over de Xbox 720.

Zo worden er geruchten verspreid over dat de Xbox 720 zes tot acht keer sneller zou zijn dan de 360 versie. Maar voor een dermate snellere console is ook de nodige hardware nodig, zo wordt er gespeculeerd dat de volgende snufjes erin komen: AMD 6000 Series processor, Radeon HD 6670 videokaart een DirectX11. Dit zegt een aantal mensen vrij weinig maar het volgende zegt jullie waarschijnlijk wel meer; de nieuwe Xbox zou alle games een ondersteuning bieden van 1080p en in veel gevallen zal er ook een 3D output aanwezig zijn. Klinkt aantrekkelijk dus.

Ook ontstond er van de week een heel opgeblazen gerucht over het feit dat de nieuwe Xbox geen tweedehands gekochte games af zou kunnen spelen. Iets waar gamers niet blij mee zullen zijn. Dit zou onder anderen namelijk ook betekenen dat je geen games meer kan lenen van elkaar als die al eerder op een andere Xbox zijn afgespeeld. Verder zijn er speculaties dat de nieuwe Xbox een Blu-ray speler zou gaan krijgen, net zoals de console van concurrent PlayStation nu heeft. Hier spreek ik mijn twijfels over uit maar we zullen zien of de tegenhanger van de dvd-reader deel gaat uitmaken van het nieuwe game monster van Microsoft. Tevens wordt er ook nog gefluisterd dat eind 2012 de massaproductie van start zal gaan. Dit zou logischerwijs betekenen dat de console hoogstwaarschijnlijk dit jaar op de E3 onthuld gaat worden, ondanks de logica van deze gegevens blijft Microsoft heel hard roepen dat dit niet gebeuren gaat.

Dit voelt wel alsof Microsoft deels express een aantal geruchten de wereld in gooit om een effect te krijgen waar Rockstar heel goed in is; de PR laten doen door hongerige en nieuwsgierige gamers. Dit lukt deels wel, want mijn twitter timeline explodeert na een Xbox (720) gerucht zo ongeveer  als een flinke handgranaat.

Maar als dit alles waar is zal dat indirect ook betekenen dat onze opa’s, oma’s, ooms,  tantes of ouders hun borst nat kunnen maken om een nieuwe Xbox onder de kerstboom te leggen. Of we kunnen natuurlijk ook zelf sparen en vervolgens diezelfde bankrekening leegtrekken ten tijden van de release.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s