Resident Evil 6 aangekondigd, krijgt releasedatum en trailer

Geplaatst op: 19 januari 2012 door Erik Dekker in Nieuws
Tags:, , , , , , , , , , , , , ,

Het was slechts een kwestie van tijd voordat er een nieuw deel in de oh zo succesvolle Resident Evil franchise zou komen. Maar nadat Resident Evil 5 in 2009 was uitgekomen, hebben we eigenlijk maar weinig meer van de reeks vernomen. Ja oké, een groot aantal spin-offs voor op de handheld die verrassend leuk schijnen te zijn. Maar waar ik op wacht was Resident Evil 6! En laat de game vandaag nou net zijn aangekondigd, tot tot mijn grote, grote genoegen. Oh ja, er is ook nog een lange gameplay trailer vrijgegeven met de geplande releasedatum. Lees snel verder!

Resident Evil 6 speelt zich af in China, tien jaar na de gebeurtenissen uit Resident Evil 2, met hoofdpersonages Chris Redfield en Leon Kennedy in de hoofdrol. Uiteraard werken ze samen en vormen zo een ijzersterk team tegen de vele gezombificeerde gevaren die op hun pad komen.

Volgens Katsuhiko Ichi, hoofd van research & development en marketing bij ontwikkelaar Capcom, is Resident Evil 6 een grote stap voorwaarts in de evolutie van de Resident Evil reeks. Klinkt veelbelovend, maar ik snap zoiets pas als ik zelf gameplay heb gezien. Gelukkig kun je die zelf bekijken in de gameplay trailer hieronder. Maar Ishi vertelt eerst nog even verder:

“Het ontwikkelteam, dat wordt geleid door Hiroyuki Kobayashi, werkt ellenlange dagen om de meest indrukwekkende Resident Evil titel ooit af te leveren in termen van de grootte en productiewaarden. We zijn allemaal ontzettend enthousiast over deze nieuwe game en we kunnen niet wachten om het te laten zien aan de rest van de wereld.”

Genoeg gelezen? Oké, dan kun je nu de trailer checken. Resident Evil 6 staat gepland voor 20 november dit jaar voor de Xbox 360, PlayStation 3 en PC, dus trek maar alvast een schone onderbroek aan. Die zul je waarschijnlijk nog nodig hebben als je de game straks gaat spelen. Want afgaande van de trailer, wordt het angstaanjagende sfeertje is na Resident Evil 4 schijnbaar weer helemaal terug. Nu nog een coöperatieve modus en het wordt een potentiële GOTY voor mij.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s