Silent Hill: Downpour terug naar de psychologische roots

Geplaatst op: 5 januari 2012 door Arkadi De Proft in Nieuws
Tags:, , , , ,

Silent Hill: Downpour de opkomende telg uit de Silent Hill serie wordt nu al geprezen door velen na het minder populaire Homecoming. Dit komt omdat het meer op de psychologische horror zal inspelen, althans volgens Devin Shatsky, de producer. Zal Konami hier weer een succesvolle game in handen hebben?

Het hoofdpersonage is Murphy,  een man met een zeer donker verleden vol problemen. Hij wordt dan ook als gevangene naar een gevangenis getransporteerd, maar ‘toevallig’ slipt de bus van de weg en dat net in de omgeving van Silent Hill. Naar gewoonte ontsnappen we van allerlei monsters in de game en ontdekken we Murphy’s diepste geheime, inclusief de reden waarom hij hier naartoe werd gebracht. Er worden enkele nieuwe verbeteringen of veranderingen getoond zoals het nieuwe inventorysysteem. Dit zal namelijk realistischer worden, zo kan je geen ongelimiteerd aantal wapens bij je dragen, maar zal je goede keuze’s moeten maken. Je krijgt ook een handgeweer ter beschikking waar dit niet op slaat. De wapens zijn ook breekbaar, hout zal sneller kapot gaan dan metaal. Het is dus continu zoeken naar nieuwe wapens. Er is geen HUD, je zal je health moeten afleiden van de toestand van Murphy.

Echte gevechten met tientallen monsters zijn zeker niet aan te raden en dus is weglopen van de monsters vaak de beste manier, zeker als je in de minderheid bent. Oude vijanden zoals de Puppet Nurses zullen niet terugkeren en dit om de simpele reden dat het helemaal niet past bij Murphy’s achtergrond omdat hij er geen speciale band mee heeft. De witte mist keert wel terug, al zal er hier nadruk gelegd worden op water. Hoe slechter het weer, hoe meer monsters er komen. Dus als het even giet, dan zoek je best wat bescherming en verstop je dan in een leegstand huis. En wat nieuw is is dat er nu een freeroam-aspect is toegevoegd, want je kan de volledige stad vrij verkennen. Meer zelfs, door te verkennen zal je verschillende side-quests ontgrendelen wat je iets meer zal vertellen over het Silent Hill-verhaal.

 

Overigens zal de Silent Hill HD-collection in dit kwartaal uitkomen voor de PS3 en zal het HD-versies van Silent Hill 2 en 3 bevatten. De PS Vita versie zal een volledig nieuw verhaal bevatten dat zich op de mulitplayer fixeert.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s