Een greep in het aanbod van de PS Vita launchgames

Geplaatst op: 14 december 2011 door Arkadi De Proft in Nieuws
Tags:, , , , , , , , , , ,

Binnenkort komt de allernieuwste handheld van Sony Playstation uit, de PlayStation Vita en dat zullen we weten! PlayStation verwent ons met allerlei leuke trailers gaande van een schietspel tot een moeilijk puzzelspel. Met deze trailers willen ze nog een laatste keer de volledige kracht van de handheld tonen voor je het zelf kunt uitproberen.

LittleBigPlanet Vita

Als eerste hebben we LittleBigPlanet de kaskraker die ook op Vita’s grote broertje, de PlayStation 3 verschenen is en later geport naar de PSP Go. Echter zal deze meer (!) functies hebben dan de originele want deze heeft alle functies van de allereerste LittleBigPlanet maar daar komen natuurlijk ook nog touchscreen functies bij! De graphics zijn exact hetzelfde en deze worden nog extra hard in de verf gezet door het OLED-scherm waarvan de Vita geniet. Natuurlijk zijn de schattige Sackboys ook weer van de partij en kan iedereen zijn creatieve geest de vrije loop laten.

Uncharted: Golden Abyss

Ook Nathan Drake is van de partij en we kunnen weer op schattenjacht gaan maar dan in zakformaat. De graphics zien er weer fenomenaal uit en de besturing lijkt ook helemaal top. Daarboven komt dan ook nog eens de touchscreen functies en we kunnen niets anders besluiten dan dat deze game opzich al een echte schat is.

Escape plan

Dit is een puzzelgame en wat voor één. Je wordt gedropt in een zwart wit wereld samen met twee hoofdpersonages, namelijk Laarg (afgeleid van ‘Large’) en Lil (afgeleid van ‘little’) en dat zien we dan ook direct aan hun posturen. Wat hier misschien aan opvalt is dat de game enkel met het touchscreen kan gespeeld worden al lijkt dat hier geen probleem, integendeel zelfs. Je moet dan ook onstnappen uit een cel, enkel is er een klein probleem. De cel zit vol met gevaarlijke vallen.

Unit 13

Deze game gemaakt door Zipper Interactive (bekend van de ‘Socom’-reeks) is een game wat ze ver in het oosten niet zo graag zullen horen aankomen. Dit is namelijk een anti-terroristen game waarin jij de rol opvat van één van de teamleden van ‘Unit 13’. Via challenges die dagelijks worden vrijgegeven blijven er altijd wel problemen om op te lossen en indien je het niet alleen aankan is er ook nog de coöperatieve modus waarin jij met je beste vrienden of vreemden de strijd kan opnemen. Ondanks dat deze game niet de beste graphics heeft ziet het er veelbelovend uit. Zeker een aanrader voor de fans van ‘Socom’ aangezien het er zeer goed op lijkt tot op de objectives toe.

Super Stardust Delta

Veel kunnen we niet vertellen over deze game, maar voor de mensen die het niet kennen: dit is een twin stick shooter waarin je in birdview een ruimteschip bestuurt en rondvliegende rotsblokken aan diggelen schiet zodat ze jouw schip niet raken en je dus niet neerstort. Ook hier weer worden alle functies van de PSVita ten volle benut en de graphics zien er spetterend (letterlijk en figuurlijk) goed uit.

Wipeout 2048

We zijn tientallen jaren in de toekomst en blijkbaar is het straatracen sterk toegenomen. Dit echter niet met gewone auto’s, maar met heuse futuristische anti-zwaartekracht wagens waardoor er dus helemaal geen wielen meer nodig zijn. Dit is misschien wel de eerste game waar cross-play, het verbinden en spelen met PS3 gebruikers, mogelijk is. Verder wordt er telkens er een race gewonnen is een foto genomen van de winnaar. Benieuwd wat voor  foto’s we allemaal te zien krijgen.

Reality Fighters

Nee, geen Tekken voor de PSVita. Echter wel Reality Fighters, waar de camera van de PSVita gebruikt wordt om de speelomgeving van je characters te creeëren. De speler vecht als het ware op de plaats waar de camera naar gericht is. Dit kan vanalles zijn, van een keukentafel tot de buurvrouw haar deco… tuinhuis. Je kan je eigen character maken en natuurlijk zijn er weer oneinding veel mogelijkheden. Je kan natuurlijk ook weer met andere mensen spelen.

Ik kan dus niks anders dan concluderen dat de PSVita een zeer sterke line-up heeft voor de release, in tegenstelling tot diens concurrent de Nintendo 3DS. Alle games zien er veelbeloven uit en het zal moeilijk zijn om het budget laag te houden met al deze toppers. Het is ook wel duidelijk dat PlayStation alle succesvolle games van de PlayStation 3 heeft gebruikt om direct toppers te hebben op de Vita. Ik kan niet wachten tot 22 Februari, wanneer de PSVita eindelijk in de winkelrekken ligt.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s