Sony gaat voor de PlayStation Vita in zee met Vodafone

Geplaatst op: 23 november 2011 door Suzanne de Jong in Nieuws

We waren allemaal blij verrast door de WiFi en zelfs 3G ondersteuning van de PlayStation Vita, toen deze twee versies werden aangekondigd bij de E3 halverwege dit jaar. Maar dit riep ook verschillende vragen op. Wie zou namelijk de internetmogelijkheden in Nederland verzorgen? Deze week hebben we daar meer duidelijkheid over gekregen.

Dat een telefoonmaatschappij voor het internet verantwoordelijk zou gaan zijn, dat mocht echter allang duidelijk zijn. Zo hoorde ik al verschillende bedrijven langskomen die de dienst eventueel op zich zouden nemen. Maar nu is het geen tijd meer voor speculaties met de release van de PlayStation Vita zo vlak voor de deur. Er is immers duidelijkheid over het desbetreffende bedrijf.

Zo is maandag op dinsdag nacht bekend geworden dat Vodafone de 3G ondersteuning zal gaan doen voor de handheld van Sony. Vodafone gaat deze ondersteuning in de volgende landen uitvoeren: Engeland, Ierland, Italië, Duitsland, Spanje, Portugal, Australië, Nieuw Zeeland en last but not least Nederland.

Hoe de ondersteuning in abonnementsvorm zal gaan passen is niet bekend. Want misschien is het zelfs mogelijk indien je al over een 3G abonnement van Vodafone beschikt je sim-kaart over te zetten in een Vita, maar daar ga ik niet van uit. Snel zullen we te weten komen hoe de abonnementsvormen er uit zullen gaan zien.

En voor de mensen die niet zo’n hoge pet op hebben met Vodafone, jullie zullen het er toch echt mee moeten doen. Voorlopig in ieder geval. T-mobile kreeg destijds ook de exclusieve rechten op de iPhone, maar nu biedt bijna iedere provider ze aan. Dus zeg nooit nooit.

Ook ben ik benieuwd hoe en wanneer de abonnementen af te sluiten zullen zijn, hoe duur ze zullen worden en hoeveel MB er gebruikt mag gaan worden in verband met de stop op onbeperkte 3G abonnementen. Over deze onderwerpen kunnen we op dit moment alleen maar speculeren, maar nu bekend is dat Vodafone de touwtjes in handen gaat krijgen, zullen nieuwe details ongetwijfeld binnenkort volgen.

Besluit je om voor de 3G versie te gaan en Vodafone als provider te kiezen, dan krijg je van het bedrijf een downloadcode voor de supersnelle racegame Wipeout 2048. Altijd goed om te weten, helemaal omdat de Wipeout franchise op Metacritic over het algemeen erg hoog scoort.

Overweeg jij om de 3G versie te kopen van de PlayStation Vita als die 22 februari in Nederland de winkelrekken bereikt, of houd je het bij het WiFi model? Laat het weten in de comments!

Volg ons op Twitter!
Like ons op Facebook!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s