Gezin krijgt levenslang Bethesda games omdat hun nieuwe kind ‘Dovahkiin’ heet

Geplaatst op: 17 november 2011 door Erik Dekker in Nieuws

Dovahkiin, dat is de naam van jouw hoofdpersonage in The Elder Scrolls V: Skyirm. Ofwel ‘Dragon Born’. Een vrij epische naam als je het mij vraagt, maar vooral uniek. Een naam die eigenlijk nog niemand in de echte wereld aan zijn kind heeft gegeven…Of toch wel?

Ontwikkelaar Bethesda heeft eerder dit jaar aangegeven een gezin levenslang gratis Bethesda games te geven, mits de ouders hun kind Dovahkiin noemen. Een vrij gewaagde zet, maar dit nieuws werd over het algemeen goed ontvangen. Het is dan toch ook best tof als jij jezelf Dragon Born kunt noemen? Ik zou het wel kunnen waarderen. Als je dan, net zoals in Skyrim, ook nog eens de taal van de draken zou kunnen spreken, dan zou het helemaal mooi zijn. Ook al heb je er in principe weinig aan.

Maar zou een gezin werkelijk zo ‘gek’ zijn om het nieuwe kind Dovahkiin te noemen? Het antwoord op deze vraag luidt steevast: ‘ja’. De verliefde Megan en Eric Kellermeyer hebben Bethesda’s uitdaging aangenomen en zijn flink aan het werk gegaan. Het resultaat? Een magisch moment, toen de jonge Dovahkiin Kellermeyer afgelopen vrijdag om 02:08 uur ’s ochtends werd geboren.

Bethesda heeft dit heugelijke moment opgevangen en kwam met een antwoord:

”Vandaag feliciteren wij de trotse ouders Megan en Eric Kellermeyer voor het succesvol volbrengen van deze queeste. Zoals al op hun website staat, waar stripverhalen worden tentoongesteld, is de jonge Dovahkiin geboren op afgelopen vrijdagnacht om 02:08 uur.”

Het gezin wordt beloond met een levenslange voorraad aan Bethesda titels. Kosteloos en voor niets. Dat is nou een kraamcadeau waar je ‘U’ tegen zegt, of niet soms? Ik zou mijn kind er bijna zelf Dovahkiin voor noemen.

De jonge Dovahkiin kan trouwens alsnog als koosnaam ‘Tom’ worden genoemd, want dat is zijn normale tweede naam.

Mevrouw Kellemeyer zei verder dat het niet makkelijk wat om een originele naam te verzinnen voor haar nieuwe zoon. Beide ouders wilden iets unieks, iets wat met een onvergetelijk personage te maken had in een videogame. Hoe meer beide ouders eraan dachten, hoe meer ze bij de naam ‘Dovahkiin’ bleven hangen. En zo geschiedde, blijkbaar.

Gelukkig voor mijnheer en mevrouw Kellemeyer, waren er maar weinig omstanders die tegen het briljante idee waren om hun nieuwe kind de naam te geven van Skyrim’s hoofdpersonage. Geen enkele reden om dat wél te doen, lijkt me. Een vriendelijke leefomgeving die waarschijnlijk vol met Elder Scrolls fans zit dus.

Dat ze nog maar lang van hun nieuwe Dragon Born mogen genieten. Proost!

Volg ons op Twitter!
Like ons op Facebook!

Advertenties
reacties
  1. Niels Dekker schreef:

    Achievement unlocked: Mad parenting 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s