Populariteit alom voor Call of Duty: Modern Warfare 3

Geplaatst op: 8 november 2011 door Erik Dekker in Verhalen

Zo’n beetje iedere liefhebber van een shooter weet wel waar ik het over heb als ik praat over Call of Duty. De franchise kent al vele delen, die om en om worden ontwikkeld door verschillende ontwikkelaars, zodat er ieder jaar een nieuw deel uit kan komen. Het jaar 2011 is het jaar voor ontwikkelaar Infinity Ward, samen met co-ontwikkelaar Sledgehammer. Twee ambitieuze bedrijven die er alles aan doen om de beste Call of Duty game tot nu toe te brengen. Althans, dat is als ik uitgever Activision Blizzard mag geloven. De eerste verkoopdag liegt er ook niet om trouwens.

Met maar liefst 475 Nederlandse winkels die afgelopen nacht opengingen voor het grote publiek om Call of Duty: Modern Warfare 3 aan te schaffen, kun je rustig concluderen dat deze game onderdeel heeft uitgemaakt van één van grootste gamelanceringen ooit. 475 winkels, dat zijn er nogal wat.

Collega Suzanne heeft afgelopen nacht een nachtopening bijgewoond en zal de komende dagen verslag uitbrengen over haar ervaringen. Ze heeft een aantal gamers wat vragen gesteld over Modern Warfare 3. Suzanne zou Suzanne niet zijn als daar niet een aantal zoetsappige bedenksels tussen zouden zitten, dus dat wordt een mooi artikel!

Men verwacht dat Modern Warfare 3 alleen vandaag al maar liefst zes miljoen keer over de toonbank zal gaan, een aantal waar de meeste ontwikkelaars alleen maar van kunnen dromen. Het moge duidelijk zijn dat de franchise een grote fanbase heeft opgebouwd met der jaren.

Of de game zijn verwachtingen waar maakt, daar komen we de komende dagen achter als alle reviews zijn blootgesteld op het wereldwijde web. Maar je hoeft nu niet in spanning te wachten hoor! Er zijn al een aantal recensies online verschenen en daarom is er al een Metascore ontstaan. Hoe hoog die is? Een whopping 90/100, gebaseerd 37 websites die de Xbox 360-versie hebben gespeeld. Niet verkeerd, echt niet verkeerd.

De bal ligt nu bij de fans, of zij de game ook net zo erg kunnen waarderen als de recensenten. Dat is een verhaal dat je binnenkort pas zal kunnen lezen. Ik zal de ontwikkelingen in ieder geval op de voet voor je volgen en binnenkort verslag voor je uitbrengen op de blog. Als je me nu wilt excuseren, ik heb een veldslag om uit te vechten!

Volg ons op Twitter!
Like ons op Facebook!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s