Hoe gaat jouw personage er in Skyrim uitzien?

Geplaatst op: 2 november 2011 door Erik Dekker in Verhalen

Spelers kunnen zich al jaren verliezen in de uitgebreide character editor die in The Elder Scrolls games verborgen zit. Om het statement ”Jij bepaalt hoe jouw avontuur verloopt” nog maar even extra te benadrukken, kun je kiezen uit een hoop verschillende rassen en klassen. Allemaal om iedereen op zijn wenken te kunnen bedienen in het maken van het personage dat jou het beste ligt. Het vijfde deel in The Elder Scrolls franchise, zal niet sterk afwijken van deze trend en biedt naar verluidt wederom genoeg mogelijkheden om jouw ultieme personage aan te maken. Tijd om hier even bij stil te staan.

In The Elder Scrolls IV: Oblivion, begon mijn avontuur met een Imperial, een doorgewinterde soldaat die voornamelijk gespecialiseerd is in het uitdelen van rake klappen met wapens. Een echte ‘tank’ dus. Omdat magische spreuken soms onmisbaar zijn in Oblivion, heb ik vaak genoeg ontzettend veel problemen ervaren. Tijd voor een nieuw personage.

Het personage waar ik het verst mee ben gekomen, level 39 welteverstaan, is een Breton Battlemage. Met een combinatie van sterke spreuken en brute kracht, domineerde ik het slagveld en ontdeed ik de wereld van al het kwaad om mij heen. Van Goblins tot vergevorderde Draenic demonen, niets ontkwam aan mijn sterke krijger. En het was verdomd voldoening gevend, kan ik je vertellen.

Hoe zal mijn virtuele krijger eruit gaan zien in The Elder Scrolls V: Skyrim? Ik zit nog te twijfelen. De magische spreuken zien er uit om door een ringetje te halen, maar de finishing moves met melee wapens trekken mijn aandacht stiekem gezegd ook.

Op dit moment neig ik toch meer richting een Battlemage te gaan. Het combineren van verschillende werelden intrigeert me en op die manier kan ik meteen ervaren hoe de meeste spelelementen van Skyrim in elkaar steken. Uiteindelijk ben ik een echte role-player en probeer ik mij zo goed mogelijk te verdiepen in de rijkelijk gevulde spelwereld om mij heen. Skyrim zal niet anders zijn op dat gebied.

Maar een sluipmoordenaar lijkt mij ook wel wat. Nietsvermoedende slachtoffers die hun dagelijkse ritueel uitvoeren, terwijl ik mij gecamoufleerd in een donkere hoek begeef, al kijkend naar een opening om toe te slaan. Heerlijk. Ja, het moge duidelijk zijn dat Skyrim een hoop uren van mijn vrije tijd in beslag zal gaan nemen.

Wat voor personage ga jij aanmaken als je Skyrim hebt aangeschaft? Schrijf een comment en laat je horen!

Volg ons op Twitter!
Like ons op Facebook!

Advertenties
reacties
 1. Arkadi De Proft schreef:

  Als een stealthy sluipmoordenaar 🙂

  The Dark Brotherhood, here I come.

  • Erik Dekker schreef:

   Klinkt goed. Was The Dark Brotherhood alweer bijna vergeten haha. Misschien word ik wel een stealthy mage met dodelijke stealth spreuken. Zou dat mogelijk zijn? God I hope so..

 2. Ertheadius schreef:

  Ik ga ook voor een Mage denk ik. Ben altijd zo benieuwd hoe spells eruit zien in nieuwe RPG’s. Daarnaast kun je er ook zo heerlijk mee role-playen. Word je een goedhartige wizard, of een dark magician die rogue is gegaan? Mensen die vrezen als je langsloopt…hmm Wat wordt dit een feestje straks zeg! 😀

 3. Niels Dekker schreef:

  Stealth for the win! Ik heb gisteren een Khajiit gemaakt. Zijn goed in sneaken en zien er gewoon té bruut uit. En wow wat is die game fokking vet!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s