Massa’s PSN accounts opnieuw gehacked

Geplaatst op: 12 oktober 2011 door Suzanne de Jong in Nieuws
Tags:, , ,

Het  is naar maar waar: na de grote catastrofe van eind april dit jaar lijkt alles weer van voor af aan te beginnen. Zo werd vanochtend bekend dat er opnieuw 93.000 accounts naar de haaien zouden zijn. De 93.000 accounts zijn ongeveer 0,1% van alle PlayStation Network accounts en is daarbij een tamelijk grote aanval op het netwerk. Wie of wat erachter zit is tot op heden onbekend. Wel zou de aanval van buitenaf georganiseerd zijn en is het netwerk niet vanuit PlayStation Network zelf aangevallen.

Volgens Sony zijn er van verschillende internet sites account ID´s en wachtwoorden achterhaald. Nadat de hackers deze vergeleken met de bestaande accounts op PlayStation Network drongen ze bij 93.000 accounts naar binnen. Hierna kregen de bijna honderdduizend PlayStation Network gebruikers de melding dat hun account tijdelijk geblokkeerd is. Of gegevens zoals adres en creditcardnummers die verbonden zijn aan de accounts de hackers bereikt hebben is onbekend.

Ondanks het feit dat Sony niet zeker weet of er creditcard gegevens de vrije loop hebben, word er bij eventuele slachtoffers geld wat buit gemaakt is teruggestort. Indien je account onder de 93.000 man valt, krijg je hier automatisch een mailtje over die je het wachtwoord laat veranderen.

Hoe dit heeft kunnen gebeuren is verreweg van duidelijk. Als het gegaan is zoals Sony zegt is het nog steeds de vraag waarom de account gegevens op het internet rondslingerden en hoe de hackers gegevens op deze grote schaal hebben kunnen gebruiken. Of er geknoeid is met creditcard gegevens zullen we moeten afwachten.

Hoe groot de schade deze keer voor Sony zal zijn is ook een kwestie van tijd. Hoewel de schade deze keer meer vertrouwen zal bevatten dan geldzaken. Aangezien Sony afgelopen april vlak voor de E3 heel wat gebruikers gesust heeft met het Welcome Back progamma. Er werd verteld dat de beveiliging verbeterd zou zijn. Hoewel dat nu toch niet zo blijkt te zijn. Hoe de PlayStation dit gaat oplossen is een kwestie van afwachten, houd de site vooral in de gaten.

Volg ons op Twitter!
Like ons op Facebook!

Advertenties
reacties
  1. Ellen schreef:

    Je zal het maar op je geweten hebben ! Sony zal hier niet blij van worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s