PlayStation Vita games worden uitgebracht op kleine SD-kaart

Geplaatst op: 16 september 2011 door Suzanne de Jong in Nieuws

Sony komt zo langzamerhand met meer informatie omtrent haar nieuwe handheld, de PlayStation Vita. Zo krijgt het apparaat verschillende besturingsmogelijkheden en mogen we genieten van een LED scherm.  Tijdens de afgelopen E3 keken de Sony fans hun ogen uit tijdens de presentatie van de nieuwe handheld. Maar na de presentatie waren er wel veel vraagtekens. Denk hierbij aan welke providers de 3G mogelijkheid gaan ondersteunen, of er wel exclusieve games uit blijven komen en hoe die games op de PSVita gezet moeten worden. Wij vragen, Sony komt daarop met een antwoord.

Zo staat ons nog vers op het netvlies dat de PSP GO geen vrienden maakte met de winkeliers en de manier van games aanschaffen niet op rolletjes verliep. Al helemaal niet na het PSN schandaal dat zich een aantal maanden geleden voordeed, wat het vertrouwen van heel veel gamers heeft geschaad. Het online binnenhalen van games leek dus een onwaarschijnlijke keuze voor Sony. Maar wat dan wel? Dat de oude maar vertrouwde UMD’s eruit zouden gaan zou vrij waarschijnlijk zijn.

Maar onlangs dook deze afbeelding op het internet tevoorschijn. Toegegeven, tegenwoordig kan er veel met onder andere Photoshop programma’s gedaan worden dus hoe serieus we deze afbeelding moeten nemen is niet bekend. Maar aannemelijk is de afbeelding wel. Het zetten van de games op SD-kaartjes zal een erg slimme zet zijn. Deze methode kennen wij al van de Nintendo DS platformen en dat proces werkt als een trein. De kaartjes zijn niet schadegevoelig en er kan veel data op. Wel vraag ik mij af hoe het illegale downloaden tegen wordt gegaan met de bekende R4 chip.

Ook zijn de felle blauwe doosjes een mooie in de oog springende keuze. Zo te zien gaat Nathan Drake het in Uncharted: The Golden Abyss nog moeilijk krijgen, als we hem op de cover van het hoesje mogen geloven.Een tropisch oerwoud met overal kabbelende beekjes en grote watervallen worden op de achtergrond gespot terwijl hij van rots tot rots aan het springen is. Klinkt alvast veelbelovend.

De kleur van het PlayStation Vita hoesje past naar mijn mening ontzettend goed bij het oeuvre van de PlayStation 3 hoesjes. Het spreekt voor zich dat voorzichtigheid met de SD-kaarten geboden is, want ze zijn zo klein dat je ze makkelijk kwijt kunt raken. Houd ze dus altijd in het doosje als je ze niet gebruikt.

Hoeveel de games gemiddeld gaan kosten heeft Sony helaas nog niet bekendgemaakt. De hoop is ook dat de werkelijke release datum voor de PlayStation Vita snel naar buiten komt, aangezien een verwachte data rond de kerst zal zijn. Japan mag in november dit jaar al aan de slag gaan, wij moeten nog even geduld hebben.Uiteindelijk moet iedereen wereldwijd natuurlijk wel de mogelijkheid hebben om de vel begeerde Vita nog op zijn verlanglijstje te kunnen zetten. Wij weten wel dat wij dat in ieder geval gaan doen.

Volg ons op Twitter!
Like ons op Facebook!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s